×
En del av Stockholms stad
Teater
Bahador Foladi, Julia Marko-Nord, Katarina Ewerlöf, Per Sandberg, Kirsti Stubo och Kristofer Kamiyasu i Minnesstund, nypremiär 10 november på Kilen, Kulturhuset Stadsteatern
Foto: Bengt Wanselius

Arkiverat evenemang:

Minnesstund

Av Alejandro Leiva Wenger


Kilen


Nypremiär 10 november!

Dörrklockan ringer hos Jon. Det är Minna, mamma till Sackarias, som berättar att hennes son tragiskt nog precis gått bort. Eftersom Jon och Sackarias var nära vänner i tonåren är det viktigt att Jon kommer på en minnesstund som familjen ordnar. Det finns bara ett problem. Jon minns inte Sackarias.

På minnesstunden möter Jon en familj som redan kämpar mot glömskan: mor, far och syster minns Sackarias på olika sätt. Snart läggs hoppet i händerna på Jon, som i egenskap av nära vän förväntas fylla i luckorna.

Vårens succé är äntligen tillbaka med nypremiär i höst! Alejandro Leiva Wengers kritikerrosade pjäs Minnesstund är en komedi och en thriller (på en och samma gång) om en familj som försöker återskapa det förflutna. Och om Jon som långsamt dras in som ofrivilligt vittne i processen. Det handlar om vårt beroende av egna och andras minnen, och om vilkas minnen vi väljer att tro på. Regisserar gör Frida Röhl (även scenografi), som mycket framgångsrikt satt upp flera av Leiva Wengers pjäser. 

press

»Leiva låter marken gunga lätt under publikens fötter« DN

»oupphörligen spännande« Kulturnytt

»oerhört underhållande« DN

»Det är väldigt kul« SvD

»svänger osannolikt mellan komik och mörk avgrundsvrålande sorg och dödsångest« DN

»Leiva Wengers nya snillrika pjäs« Expressen

»Den är existentiell, sorglig och underbart absurd« SvD

»Alejandro Leiva Wenger … blir allt mer övertygande« Kulturnytt

»Frida Röhl förlöser pjäsen ... med en galen humor, lätt antydda Hitchcockstämningar och suverän känsla för texten och ensemblen «SvD

Fler presscitat

Alejandro Leiva Wengers prosadebut "Till vår ära", en av 00-talets mest hyllade svenska böcker, fick enorm uppmärksamhet och många hoppades på en uppföljare. Men i stället gick Leiva Wenger över till att skriva dramatik: omtalade novellfilmen Elixir (regi Babak Najafi), succémonologen 127 samt Författarna och No limit som båda mycket framgångrikt regisserats av Frida Röhl. Förra året gavs hans pjäser ut i kritikerrosad bokutgåva "Fakta". Läs recensioner här.

Frida Röhl är regissör och skådespelare och sedan 2014 konstnärlig ledare för Folkteatern. Tidigare var hon konstnärlig ledare för Teater Tribunalen.

Kristofer Kamiyasu och Julia Marko-Nord i Minnesstund, nypremiär 10 november på Kilen, Kulturhuset Stadsteatern
Bahador Foladi och Katarina Ewerlöf i Minnesstund. Urpremiär 19 februari på Kilen, Kulturhuset Stadsteatern. Nypremiär 10 november 2016.
Bahador Foladi, Katarina Ewerlöf, Emelie Jonsson i Minnesstund. Urpremiär 19 februari på Kilen, Kulturhuset Stadsteatern. Nypremiär 10 november 2016.
Bahador Foladi och Julia Marko-Nord i Minnesstund, nypremiär 10 november på Kilen, Kulturhuset Stadsteatern
Per Sandberg, Kirsti Stubø i Minnesstund. Urpremiär 19 februari på Kilen, Kulturhuset Stadsteatern. Nypremiär 10 november 2016.
Bahador Foladi och Kristofer Kamiyasu i Minnesstund. Urpremiär 19 februari på Kilen, Kulturhuset Stadsteatern. Nypremiär 10 november 2016.
Per Sandberg i Minnesstund. Urpremiär 19 februari på Kilen, Kulturhuset Stadsteatern. Nypremiär 10 november 2016.
Katarina Ewerlöf och Kirsti Stubø i Minnesstund. Urpremiär 19 februari på Kilen, Kulturhuset Stadsteatern. Nypremiär 10 november 2016.

Information

Scen

Kilen

Speltid

1:40 h, ingen paus

Premiär

19 februari 2016

Pris

  • Ordinarie:220 kr
  • Scenpasset:200 kr
  • Pensionär:185 kr
  • Stud. från 26 år:175 kr
  • Barn t.o.m. 12 år:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater

Just nu inga föreställningar inlagda