×
En del av Stockholms stad
Teater
Den långa marschen av Gunilla Heilborn, urpremiär 19 augusti 2016 på Lilla Scenen, Kulturhuset Stadsteatern
Foto: Petra Hellberg

Arkiverat evenemang:

Den långa marschen

Av Gunilla Heilborn


Lilla scenen


 

Vad händer när en grupp skådespelare från storstaden skickas ut för att vandra i naturen? Vad upplever de när tystnaden sänker sig och kartan är det enda sällskapet förutom insekter och någon enstaka engelsman som gått vilse?

I dagar och veckor, i sol och regn, har de vandrat längs markerade leder, utrustade med stegräknare och bandspelare. De har blivit vandrare för att se hur det är att gå och för att komma fram till det bästa tempot att gå i om man vill tänka eller om man inte vill tänka.

Den långa marschen är den ocensurerade berättelsen om deras vandringar. En humoristisk föreställning som med glimten i ögat ställer frågan vad det är som får oss att fortsätta gå.

Koreografen och filmskaparen Gunilla Heilborn har hyllats för sina unika föreställningar, spetsade med humor. Bland hennes tidigare koreografiska verk märks bland andra Potatislandet, This is not a love story och Femårsplanen.  Hennes senaste föreställning, The Knowledge, handlade om kunskap, hjärnan och att navigera. Gunilla Heilborn har flera gånger Guldbaggenominerats för sina kortfilmer och vann 2007 med filmen Hur man gör.

PRESS

»Med humoristisk twist undersöker Gunilla Heilborn gruppens och individens längtan efter sammanhang och mening«  /SvD

 »man vill omfamna hela den dristiga idén« /SvD

 »Spelet är fint, självsäkert och avvägt. Den komiska tajmingen är utmärkt.« /Expressen

»Gunilla Heilborn har en skarp, humoristisk blick« /DN

 »Rörande komisk« /DN

»dråplig och fascinerande« /Kulturnytt, SR

»En sparsmakad, bubblande humoristisk och samtidig finstämd betraktelse över människans belägenhet, hennes plats i rummet och relation till de andra och det andra.« /Kulturnytt, SR

»Det är också en ensemble som håller denna lätt skruvade vardaglighet i säkra händer, med fin tonträff i kroppar och uttryck.« /Kulturnytt, SR

Teaser för "Den långa marschen"

Se delar av föreställningen "Den långa marschen".

Möt regissören: Gunilla Heilborn.
Musik: www.bensound.com
Film: Carl Amnert

Alma Pöysti, Kirsti Stubø, Emil Almén och Jessica Liedberg i Den långa marschen. Urpremiär 19 augusti 2016 på Lilla scenen.
Emil Almén, Kriistina Viiala, Alma Pöysti och Andreas Kundler i Den långa marschen. Urpremiär 19 augusti 2016 på Lilla scenen.
Jessica Lidberg, Kriistina Viiala, Kirsti Stubø, Emil Almén, Andreas Kundler, Emil Almén och Alma Pöysti i Den långa marschen. Urpremiär 19 augusti 2016 på Lilla scenen.
Alma Pöysti, Andreas Kundler, Jessica Liedberg, Kriistina Viiala, Kirsti Stubø, Daniel Nyström och Emil Almén i Den långa marschen. Urpremiär 19 augusti 2016 på Lilla scenen.
Andreas Kundler, Emil Almén, Kriistina Viiala, Daniel Nyström, Kirsti Stubø och Jessica Liedberg i Den långa marschen. Urpremiär 19 augusti 2016 på Lilla scenen.
Kriistina Viiala, Andreas Kundler, Alma Pöysti, Daniel Nyström, Kirsti Stubø och Jessica Liedberg i Den långa marschen. Urpremiär 19 augusti 2016 på Lilla scenen.
Jessica Lidberg, Kriistina Viiala, Kirsti Stubø, Emil Almén, Andreas Kundler, Emil Almén och Alma Pöysti i Den långa marschen. Urpremiär 19 augusti 2016 på Lilla scenen.

Information

Scen

Lilla scenen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

19 augusti 2016

Pris

  • Ordinarie:220 kr
  • Pensionär:200 kr
  • Scenpasset:200 kr
  • Stud. från 26 år:175 kr
  • Barn t.o.m. 12 år:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater

Just nu inga föreställningar inlagda