×
En del av Stockholms stad
Teater
Jessica Liedberg, Sven Ahlström, Gerhard Hoberstorfer och Ann-Sofie Rase i Min kamp. Urpremiär på Lilla scenen 29 augusti 2015.
Foto: Petra Hellberg

Arkiverat evenemang:

Min kamp

av Karl Ove Knausgård


Lilla scenen


 

"Jag hade en enda chans. Jag måste klippa av alla band till den inställsamma, genomkorrumperade kultursfären, där alla, varenda liten småskit, var till salu, klippa av alla band till den tomma tv- och tidningssfären, sätta mig i ett rum och börja läsa på allvar, inte samtidslitteratur, utan litteratur av absolut högsta kvalitet, och sedan skriva som om det gällde liv och död. Gärna i tjugo år, om det var det som krävdes.

Men den chansen kunde jag inte ta. Jag hade familj, jag var skyldig dem att finnas till hands. Jag hade vänner. Och jag hade en karaktärsbrist som gjorde att jag sa ja ja när jag menade nej nej och var så rädd för att såra andra, var så rädd för konflikter, var så rädd för att inte bli omtyckt, att jag kunde göra avkall på alla principer, alla drömmar, alla chanser, allt som hade en smak av sanning, för att inte utsättas för det.

Jag var en hora. Det var det enda heltäckande ordet."

Karl Ove Knausgårds hyllade storverk Min kamp blev 2015 för första gången teater, i bearbetning och regi av Ole Anders Tandberg.

Ole Anders Tandberg har tidigare haft stor framgång på Kulturhuset Stadsteatern, bland annat med Jag är vinden, flera Ibsenuppsättningar och Othello. Han har rosats för sina klassikertolkningar på Kungliga Operan, bland annat Trollflöjten och Don Giovanni.

 Min kamp har blivit en succé hos både kritiker och publik. 4 augusti framfördes uppsättningen för första gången i Norge, som en reading under litteraturfestivalen Ibsen & Hamsun-dagarna 2016.

PRESSCITAT

"Stadsteatern gör Knausgårds bok till verkligt drabbande teater" /DN

"Hela tiden välspelat, med nerv och nödvändig distans – och sevärt" /SvD

"Överlag en roande, avskalad enkelhet i denna ömsinta och varma föreställning" /Expressen

"Riktigt bra teater" /Aftonbladet

"underhållande och välspelad av en känslig, exakt och faktiskt helt ljuvlig ensemble" /Kulturnytt, Sveriges Radio P1

"Ole Anders Tandberg har med pondus och lekfullhet klippt sönder Karl Ove Knausgård i småbitar och skapat en ny kalejdoskopisk helhet" /UNT

 

 

Jessica Liedberg, Sven Ahlström, Gerhard Hoberstorfer och Ann-Sofie Rase i Min kamp. Urpremiär på Lilla scenen 29 augusti 2015.
Sven Ahlström, Jessica Liedberg, Ann-Sofie Rase och Gerhard Hoberstorder i Min Kamp. Upremiär på Lilla scenen 29 augusti 2015.
Jessica Liedberg, Ann-Sofie Rase, Gerhard Hoberstorfer och Sven Ahlström i Min Kamp. Upremiär på Lilla scenen 29 augusti 2015.
Jessica Liedberg, Sven Ahlström, Ann-Sofie Rase och Gerhard Hoberstorfer i Min Kamp. Upremiär på Lilla scenen 29 augusti 2015.
Sven Ahlström i Min Kamp. Upremiär på Lilla scenen 29 augusti 2015.
Jessica Liedberg i Min Kamp. Upremiär på Lilla scenen 29 augusti 2015.
Gerhard Hoberstorfer i Min Kamp. Upremiär på Lilla scenen 29 augusti 2015.
Jessica Liedberg, Sven Ahlström, Gerhard Hoberstorder och Ann-Sofie Rase i Min kamp. Urpremiär på Lilla scenen 29 augusti 2015.
Ann-Sofie Rase i Min kamp. Urpremiär på Lilla scenen 29 augusti 2015.
Jessica Liedberg, Sven Ahlström, Gerhard Hoberstorfer och Ann-Sofie Rase i Min kamp. Urpremiär på Lilla scenen 29 augusti 2015.
Sven Ahlström i Min kamp. Urpremiär på Lilla scenen 29 augusti 2015.
Jessica Liedberg i Min kamp. Urpremiär på Lilla scenen 29 augusti 2015.
Ann-Sofie Rase i Min kamp. Urpremiär på Lilla scenen 29 augusti 2015.
Gerhard Hoberstorfer i Min kamp. Urpremiär på Lilla scenen 29 augusti 2015.

Information

Scen

Lilla scenen

Speltid

2:30 h, inklusive 1 paus

Premiär

29 augusti 2015

Pris

  • Ordinarie:350 kr
  • Scenpasset:315 kr
  • Pensionär:300 kr
  • Stud. från 26 år:280 kr
  • Barn t.o.m. 12 år:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater

Just nu inga föreställningar inlagda