×
En del av Stockholms stad
Teater
David Fukamachi Regnfors och Jakob Eklund i Den besynnerliga händelsen med hunden mitt i natten. Premiär 18 april på Klarascenen.
Foto: Petra Hellberg

Arkiverat evenemang:

Den besynnerliga händelsen med hunden mitt i natten

av Simon Stephens efter en roman av Mark Haddon


Klarascenen


Christopher Boone är 15 år, tre månader och två dagar. Han kan alla länder i världen och alla huvudstäder och vartenda primtal upp till 7507. Han klarar inte beröring och kan inte ljuga. En natt, sju minuter över tolv, hittar han grannens hund i trädgården, dödad med en högaffel. Christopher skriver ner alla detaljer i sin bok och bestämmer sig för att ta reda på vem mördaren är, precis som Sherlock Holmes. Trots att hans pappa sagt att han inte får. Det blir början på en resa som tvingar honom att utmana sina egna begränsningar – och som avslöjar familjehemligheter som vänder upp och ner på hela hans värld.

Den besynnerliga händelsen med hunden mitt i natten är en rolig och berörande pjäs, baserad på Mark Haddons prisbelönade roman med samma namn. Titeln är ett citat från en Sherlock Holmesnovell. Pjäsen utsågs 2013 till Best New Play vid brittiska Olivier Awards.

Visst blinkande ljus förekommer i föreställningen.

presscitat

"En modern klassiker." /Expressen

"David Fukamachi Regnfors som Christopher. Det är storartat."/SvD

"In i minsta detalj välgjord...Elegant, roligt och pricksäkert" /Kulturnytt, SR

"David Fukamachi Regnfors i huvudrollen gör en enastående prestation." /UNT

"På kornet fångade vardagsporträtt som dröjer sig kvar." /Cora

"Fyndigt och finurligt gjort." /Cora

David Fukamachi Regnfors, Helena af Sandeberg och Jakob Eklund i Den besynnerliga händelsen med hunden mitt i natten. Premiär 18 april på Klarascenen.
Peter Gardiner, David Fukamachi Regnfors och Gunilla Röör i Den besynnerliga händelsen med hunden mitt i natten. Premiär 18 april på Klarascenen.
Peter Gardiner, Gerhard Hoberstorfer, Sven Ahlström, Gunilla Röör, Helena af Sandeberg och David Fukamachi Regnfors i Den besynnerliga händelsen med hunden mitt i natten. Premiär 18 april på Klarascenen.
Jakob Eklund, David Fukamachi Regnfors och Helena af Sandeberg i Den besynnerliga händelsen med hunden mitt i natten. Premiär 18 april på Klarascenen.
Jakob Eklund och Helena af Sandeberg i Den besynnerliga händelsen med hunden mitt i natten. Premiär 18 april på Klarascenen.
Jakob Eklund och David Fukamachi Regnfors i Den besynnerliga händelsen med hunden mitt i natten. Premiär 18 april på Klarascenen.
David Fukamachi Regnfors och Helena af Sandeberg i Den besynnerliga händelsen med hunden mitt i natten. Premiär 18 april.
David Fukamachi Regnfors och Gerhard Hoberstorfer i Den besynnerliga händelsen med hunden mitt i natten. Premiär 18 april på Klarascenen.
David Fukamachi Regnfors och Petronella Barker i Den besynnerliga händelsen med hunden mitt i natten. Premiär 18 april på Klarascenen.
Den besynnerliga händelsen med hunden mitt i natten. Premiär 18 april Klarascenen.
David Fukamachi Regnfors och Jakob Eklund i Den besynnerliga händelsen med hunden mitt i natten. Premiär 18 april på Klarascenen.
David Fukamachi Regnfors i rollen som Christopher Boone i Den besynnerliga händelsen med hunden mitt i natten. Premiär 18 april på Klarascenen.
Helena af Sandeberg i rollen som Judy i Den besynnerliga händelsen med hunden mitt i natten. Premiär 18 april på Klarascenen.
Jakob Eklund i rollen som Ed i Den besynnerliga händelsen med hunden mitt i natten. Premiär 18 april på Klarascenen.

Information

Scen

Klarascenen

Speltid

2:10 h, inklusive 1 paus

Premiär

18 april 2015

Pris

  • Ordinarie:300 kr
  • Pensionär:270 kr
  • Stud. från 26 år:255 kr
  • Ung under 26 år:180 kr
  • Barn t.o.m. 12 år:165 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater

Just nu inga föreställningar inlagda