×
En del av Stockholms stad
Teater
Ett frö i rymden. Urpremiär 6 mars 2020.
Foto: Markus Gårder

Arkiverat evenemang:

Ett frö i rymden

Marionetteatern i Skärholmen


Skärholmen • Från 5 år


Ett frö i rymden är en saga om klotet, en nutida fabel om människan och hennes relation till den natur som hon är så beroende av. En föreställning som rymmer poesi, dramatik, magi och humor. Marionetteatern blandar uttryck, koreografi och spelteknik inspirerad av dock-, mask-, karneval- och gatuteater från hela världen.

Marionetteatern drar upp storleken och fyller Skärholmens stora scen med gigantiska maneter, en jättestor fisk på hjul, en blixtsnabb ekorre och en konstig maskin som är omöjlig att stoppa. Med nyskriven musik, små och stora dockor, färgstark scenografi, kostymer och objekt som kan förändras bjuds publiken in i en fantasivärld fylld av oväntade bekantskaper.

Ett frö i rymden vänder sig till en allålderspublik från 5 år.


Trailer: David Giese

Eva Brise är dramatiker och journalist och har tillsammans med Marionetteaterns konstnärliga ledare Helena Nilsson skrivit Ett frö i rymden. För scenografi och kostym står Märta Fallenius som samarbetat med Marionetteatern i flera tidigare produktioner, bland annat Alice och Minnen och Da-da-da. Musiken är komponerad av Mikael Svanevik som även han arbetat med Marionetteatern i flera tidigare föreställningar.

Information om skolbokningar: Skolbokningar

Biljettpriser:
60 kr/st
50 kr/st om grupp fler än 10 personer

Press

»Marionetteatern lyckas höja vår sensibilitet inför både naturens och scenkonstens under« DN

»Publiken (från 5 år) tittar med häpen förundran. Att se och varsebli naturens magi i estetisk dockteatertappning är förbluffande vackert, poetiskt och associationsrikt.« SvD

»Om du ska ta ditt yngre barn på någon föreställning just nu, så ska ni se den här föreställningen. Om du som vuxen vill slappna av i en tydlig, behaglig och vacker scenbild ska du följa med någon av den yngre generationen och dessutom passa på att glädja dig åt deras spontana reaktioner« Kulturbloggen

Information till våra besökare med anledning av coronaviruset

Beslut har idag (16 april 2020) fattats om att ställa in den publika verksamheten för resten av säsongen. Kundtjänst kommer att kontakta alla som berörs av denna förändring. Vi har nu en tillfällig förändring i våra köpvillkor: biljetter kan bytas mot annat datum eller presentkort fram till samma dag som evenemanget äger rum.

Information till våra besökare med anledning av coronaviruset >

Ett frö i rymden. Urpremiär 6 mars 2020.
Ett frö i rymden. Urpremiär 6 mars 2020.
Ett frö i rymden. Urpremiär 6 mars 2020.
Ett frö i rymden. Urpremiär 6 mars 2020.
Ett frö i rymden. Urpremiär 6 mars 2020.

Information

Scen

Skärholmen

Speltid

0:50 h, ingen paus

Premiär

6 mars 2020

Pris

  • Ordinarie:60 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater, Barn, Marionetteatern

Just nu inga föreställningar inlagda
Biljetter