×
En del av Stockholms stad
Teater
Dockmakaren in action

Arkiverat evenemang:

Dockmakaren in action

Dockteaterlabb special


Marionetteatern • Från 10 år


Möt en av Europas främsta dockmakare, Thomas Lundqvist, på Marionetteaterns Dockteaterlabb Special: Dockmakaren in action

Under ca 45 minuter får du kika in i hans dockteaterverkstad, där Thomas visar olika typer av dockor, material, knep och hemligheter, finesser och smarta tekniska lösningar. Men Thomas får inte alltid prata i fred utan avbryts titt som tätt av dockor ur samlingen som har synpunkter…

Thomas Lundqvist är ofta anlitad som dockmakare, scenograf och dockspelare på Marionetteatern. Han är verksam internationellt, både som dockmakare, för att ge kurser och spela sina föreställningar med sitt eget turnerande dockteaterkompani Dockteater Svarta Katten.


Thomas Lundqvist är utbildad på Kung. Konsthögskolan och har förutom dockmakeri även arbetat som skådespelare och dockspelare bland annat med flera barnprogram i Sveriges Television, till exempel de Geer och Alexandersons Privatdetektiven Kant (1982). Han har bland annat har medverkat i TV-serien Höjdarna (2004), där han styr, och gör röst till dockan Franke, och i Hotell Kantarell (2007) spelar han gräshoppan Åke T Grönqvist samt skalbaggen Maggan. Han gjorde även speakerrösten till ComHems reklamfiler med dockor, och dök upp som Gamle i två avsnitt av För alla åldrar (2009).

På Marionetteatern har Lundqvist bland annat medverkat med dockor och scenografi till Lindansarna (2014), modellteatern i Lillan och Pappa August (2012), dockor till Kärleksköparen - Fröding Naked (2008) och som dockspelare i Ett drömspel (2007).

Förutom för Marionetteatern har Thomas Lundqvist tillverkat dockor för ett stort antal teateruppsättningar på exempelvis Dramaten, Stockholms Stadsteater och Stockholms Konserthus. Han undervisar också regelbundet i docktillverkning i Frankrike och Italien.

www.dockteatersvartakatten.se
Svarta Katten på Facebook

Åldersrekommendation:
Visningen rekommenderas för alla åldrar men särskilt dig som är intresserad av hur mer avancerad docktillverkning går till och kan lite engelska då några av dockorna bara talar engelska.

Skolvisning:
Det går också att boka Dockmakaren in action för skolvisningar vardagar. Kontakta oss på marionetten@stadsteatern.stockholm.se

Dockmakaren in action på Marionetteatern 2016
Dockmakaren in action på Marionetteatern 2016
Dockmakaren in action på Marionetteatern 2016
Dockmakaren in action på Marionetteatern 2016
Dockmakaren in action på Marionetteatern 2016
Dockmakaren in action på Marionetteatern 2016

Information

Scen

Marionetteatern

Speltid

0:45 h, ingen paus

Premiär

8 maj 2016

Pris

  • Ordinarie:80 kr
  • Barn:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater, Barn, Marionetteatern

Just nu inga föreställningar inlagda