×
En del av Stockholms stad
Teater
DOCKTEATERLABB  SERIESPECIAL 9–10 maj 2015

Arkiverat evenemang:

DOCKTEATERLABB SERIESPECIAL


9 maj - 10 maj 2015
Marionetteatern, vån 3 • Från 10 år • Fri Entré


Den 9-10 maj har du chansen att få göra din egen seriefigur levande! Till din hjälp har du både professionella serietecknare och Marionetteaterns egna dockmakare och dockspelare. Ett spännande möte mellan serier och skuggspel.

Traditionellt har de tecknade serierna tryckts på papper. Skuggspelsteater använder silhuetter för att skapa teater och rörliga bilder. Men de båda berättarformerna har mycket gemensamt. Med båda använder man enkla medel för att kunna berätta alla former av historier. Båda konstformerna är föregångare till filmen.

Dockteaterlabb Seriespecial på Marionetteatern den 9:e och 10:e maj kombinerar det bästa av två världar. Serietecknarna Johan Wanloo, Johanna Kristiansson och Tomas Antila hjälper dig att skapa tvådimensionella figurer, inspirerade av seriernas värld. Marionetteaterns dockmakare och dockspelare hjälper dig att ge dem liv.

Lördag 9 maj kl.13.30–15.30 med Johan Wanloo och Tomas Antila 
Söndag 10 maj kl.13.30–15.30 med Johanna Kristiansson och Tomas Antila

Lokal: Marionetteatern, Kulturhuset Stadsteatern våning 3 
Ålder: För unga från 10 år och uppåt.

Biljetter: Fri entré men begränsat antal platser. Biljetter finns att hämta i Kulturhuset Stadsteaterns informationsdisk (våning Plattan) från och med fredag den 8 maj kl 12.00.

Johanna Kristiansson är främst känd för den populära barnserien Katten Nils som hon tecknar tillsammans med Joakim Gunnarsson för Kamratposten och som även har kommit ut i boken Den mystiska ön. För den serien tilldelades de Seriefrämjandets pris Unghunden 2013. Tillsammans med Jonas Darnell gör hon även Bittra djur i tidningen Herman Hedning.

Johan Wanloo har varit professionell serietecknare sedan 1987 och har gjort allt från vuxenserier till Bamse-manus. I dessa dagar är han bland annat aktuell med den parodiska äventyrsserien Rock Manlyfist i tidningen Herman Hedning och En brat i skogen i 91:an, Han har även skapat Pixi-böckerna om Flygande kaninen. Hans hyllade barnserie Kapten Klara går varje söndag i Dagens Nyheter och finns även publicerad i boken Kapten Klara i underjorden.

Tomas Antila är svensk mangatecknare som har gett ut sina serier i fanzinet Dröm & Glöm under flera års tid. Han har också medverkat i antologier som Malinda Lindmarks Trans:It. 2014 kom hans seriebokdebut Mitt ex som gjorde slut är sur på min flickvän. Han håller även kurser i mangateckning.

Dockteater Seriespecial är en del av Unga Seriefestivalen på Stockholms Internationella Seriefestival.

DOCKTEATERLABB  SERIESPECIAL 9–10 maj 2015
DOCKTEATERLABB  SERIESPECIAL 9–10 maj 2015
Skuggspel, Marionetteatern
TeaterBarn • MarionetteaternUng