×
En del av Stockholms stad
Teater
Foto: Matilda Rahm

Arkiverat evenemang:

Marionetteatern på väg

En utställning på hjul som firar teaterns 60 år


7 januari - 16 mars
Tensta bibliotek • Fri Entré


Dockteater är en av världens äldsta teaterformer och har genom sitt visuella sätt att förena litteratur, dramatik, musik, dans och bild, blivit en konstform att räkna med världen över. Från levande kulturarv i Afrika, till klassiska former i Asien – dockteatern är både äldst och yngst.

Ständigt på väg, aldrig färdig, sällan mättad. Dockteater är för vuxna och för barn. För traditionalister och förnyare. Och lika mycket för nostalgiker som nykomlingar. Kom och upplev magin med oss!

SVERIGES ÄLDSTA DOCKTEATERSCEN – MARIONETTEATERN

Marionetteatern grundades 1958 och är Sveriges första fasta scen för dockteater. 2018 fyllde scenen 60 år och firar med att bjuda in gammal och ny publik på en resa genom Marionetteaterns rika historia. Upplev en interaktiv utställning där dockor och föremål från de senaste tjugo åren tar plats bredvid äldre klipp och prova-på-sektion. En chans för liten som stor att lära sig något helt nytt, eller kanske lite mer om dockteater.

I utställningen får du möta flera dockor kända från barnlitteraturen, som Else-Marie och småpapporna av Pija Lindenbaum och Systern från havet av Ulf Stark– en historia om längtan och vänskap som i bokform illustrerats med akvareller av Stina Wirsén.

Häng med på en resa som är både enkel och komplex. Titta, tänk och prova själv när vi kikar in till en innehållsrik teater. Skapad av alla. För alla.

Utställningen passar vuxna och barn från 4 år.

Utställningen om Marionetteatern rullar under 2019-2020 runt och besöker olika platser i Sverige. Kontakta Marionetteatern om du är intresserad av att få utställningen till dig!

Öppettider Tensta bibliotek
7 januari–16 mars 

Måndag: 10:00–19:00
Tisdag: 10:00–17:00
Onsdag: 10:00–19:00
Torsdag: 10:00–17:00
Fredag: 10:00–17:00
Lördag: 12:00–16:00
Söndag: Stängt

TeaterBarn • Ung • Fri entré • Marionetteatern