×
En del av Stockholms stad
Teater
Träd - Fri scen

Arkiverat evenemang:

Träd - Tre koreografer


Bryggan


I föreställningen Träd - tre koreografer, träder tre vitt skilda koreografier fram med olika temperament, intensitet och uttryck som dansas av koreograferna Teresia Björk, Charlotta Öfverholm och Ulrika Wedin.

Konstnärinnan Siri Derkert är inspirationskälla till Teresia Björks WITHOUT NAME i nära samarbete med musikern/kompositören Per Åhlund. I dialog med musiken och publiken berättas ett livsöde som utgår från en kamp men också ett driv, en lycka - att förverkliga det viktiga i att få vara människa i ett konstnärligt väsen.

I Charlotta Öfverholms one woman show LUCKY, längtas det efter lycka, att dö ung, att leva förevigt eller bara i nuet. Att dansa och skratta i tragikomikens tecken och låta omvärlden glänsa i strålkastarnas ljus. Dans, cirkus, text och musik skapar en föreställning som ifrågasätter, accepterar och hyllar livets mot och medgångar. I samarbete med danskonstnären Dwight Rhoden från New York.

Ulrika Wedins film ÖN är en labyrintisk färd genom kropp och rörelse, ljus och mörker, natur och tystnad. Filmen är den sista delen i en triptyk av tre fristående videoverk som är inspelad på Svanö, en ö i Ångermanälven. Premiären av duetten SITTING med Ulrika Wedin och trummisen Andreas Axelsson är inställd på grund av sjukdom och flyttas därför fram till ett senare tillfälle.

Läs mer på föreställningens webbplats >

Om koreograferna

Teresia Björk

Teresia Björk - dansare, skådespelerska och koreograf, har under mer än 20 års tid producerat, medverkat och deltagit i vitt skilda genrer av scenkonst, film och tv. Hennes arbete har visats på Dansens Hus,Royal Festival Hall, Broadway samt små och stora teatrar i hela Sverige.Teresia har arbetat med  Dustin Hoffman i Hollywood och var bla med i den Guldbaggebelönade filmen "Underbara Älskade" där hon spelade mot Michael Nyqvist mfl.
Läs mer om Teresia Björk på hennes hemsida > 

Charlotta Öfverholm

Charlotta Öfverholm - dansare och koreograf, har de senaste 25 åren arbetat som dansare och koreograf över hela Europa och USA med bla DV8 Physical Theatre, Bill T Jones, Farm in the Cave och Complexions. I Sverige har hon dansat för bla Björn Elisson och Dorte Olesen. Sedan 1995 skapar hon egna produktioner som turnerar extensivt internationellt.
Läs mer om Charlotta Öfverholm på hennes hemsida >

Ulrika Wedin

Ulrika Wedin - dansare och koreograf, har sedan 1990 varit verksam som dansare och koreograf med ett flertal produktioner bakom sig i såväl Sverige som internationellt samt arbetar även med videokonst. Hennes arbeten har bla presenterats på Kulturhuset i Stockholm, Dansmuseet, Dansbiennalen i Umeå och Svenska Institutet i Paris.
Läs mer om Ulrika Wedin på hennes hemsida >

Presscitat

"Måttlöst lyckokollage blandar vilt och rått" /SvD

Läs hela recensionen i SvD >

Teresia Björk
Charlotta Öfverholm i LUCKY på Fri scen
Ön av Ulrika Wedin

Information

Scen

Bryggan

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

20 maj 2014

Pris

  • Ordinarie:150 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater

Föreställningar

Just nu inga föreställningar inlagda