×
En del av Stockholms stad
Teater
Jag minns dig som du var då
Foto: Sara Kaaman

Arkiverat evenemang:

Jag minns dig som du var då


Bryggan


Ett nytt verk av Malin Hellkvist Sellén om svårigheten att släppa taget

Koreografen Malin Hellkvist Sellén bjöd in allmänheten att dela med sig av sina historier om att inte kunna släppa taget. Med dessa historier som utgångspunkt har Malin tillsammans med ensemblen skapat verket Jag minns dig som du var då.

Verket rör sig mellan delade historier, Malins telefonsamtal med de som delat med sig och fysiska praktiker om att hålla fast, släppa och att minnas. Jag minns dig som du var då reflekterar och rör vid vårt minne och vad det gör med oss.

Verket produceras med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad, Stockholms Läns Landsting och Konstnärsnämnden.

Om Malin Hellkvist Sellén

Malin arbetar som koreograf med bas i Stockholm. Hennes arbete utforskar koreografi som en kroppslig och språklig praktik. Malins processorienterade arbete startar nästan alltid i behovet av ett nödvändigt samtal – med sig själv, medarbetare, en danskontext, allmänheten, samtiden och sin publik. Hon använder sig ofta av nostalgi som estetiskt grepp och ett feministiskt perspektiv genomsyrar alltid hennes arbete.

Malin intresserar sig för var, när och hur koreografi och verk uppstår och arbetar för att allmänheten ska få en aktiv roll i hennes koreografiska konst. Hennes arbete handlar i stor utsträckning om att nedmontera trösklar in till koreografins rum och skapa angelägna konstnärliga processer där alla kan delta oavsett bakgrund och tidigare erfarenhet. Det handlar om att göra utrymmen där tankar och reflektion får tid och plats och jämlika möten kan äga rum.

Läs mer om Malin Hellkvist Sellén >

Presscitat

”Malin Hellkvist Sellén är koreografen som gärna tar samtalet till utgångspunkt. Hon lägger örat mot samtiden och betonar vår delaktighet...” /SvD

Teckentolkade och syntolkade föreställningar

  • Teckentolkade föreställningar 8 och 14 maj 19:00
  • Syntolkad föreställning  16 maj 19:00
Bao-Lin Lee i jag minns dig som du var då på Fri scen

Information

Scen

Bryggan

Speltid

1:40 h, ingen paus

Premiär

3 maj 2014

Pris

  • Ordinarie:150 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater, Ung

Föreställningar

Just nu inga föreställningar inlagda