×
En del av Stockholms stad
Teater
Sprickor i ljuset

Arkiverat evenemang:

Sprickor i ljuset

Av Nasim Barghashi


Kilen


Sprickor i ljuset är ett existentiellt drama om sex olika livsöden: En gömd flyktingsfamilj. Ett medelklasspar i medelåldern. En liten flicka. Pjäsen kan liknas vid ett slags foto- eller minnesalbum. Handlingen utspelar sig någonstans i Västeuropa, i en lägenhet som alla rollerna har en anknytning till. De har också gemensamt att de alla längtar hem på något sätt. I pjäsen skildras en samtid av fysisk och existentiell flyktingskap.

Föreställningen kommer vara textad då det delvis talas persiska på scen.

Nasim Barghashi har vuxit upp nära teatern då båda föräldrarna är skådespelare. Vid 5 års ålder flydde Nasim och hans familj undan kriget till Sverige, Stockholm. I föräldrarnas teaterturnéer runt om Sverige och Europa växte han upp bakom scenen. Han började tidigt skriva prosa och dikter på svenska. Sju år gammal gjorde han debut som skådespelare i Susanne Ostens Livsfarlig film. Nasim var 2007 en av fyra finalister i rikstäckande projektet Nya pjäser Nya världar med sin pjäs Sanningen om dig.

Javad Atefeh är en etablerad författare, översättare och regissör från Iran. Han har skrivit 3 novellsamlingar och översatt ett antal verk av August Strindberg till persiska. Han har senaste åren regisserat Krapps sista band av Samuel Beckett, Hemma hos grisarna av Athol Fugard och Picknick på slagfältet av Fernando Arrabal. Sprickor i ljuset blir Javad Atefehs första uppsättning utanför Iran.

Januari 2016 skulle Sprickor i ljuset ha sin urpremiär på Teherans Stadsteater, men blev inställd i sista sekund. Nu är det samma ensemble med svenska och iranska skådespelare som ska framföra pjäsen på Fri scen på Kulturhuset Stadsteatern.

Med stöd av Stockholms Stad och PerSiS förening.

Information

Scen

Kilen

Speltid

1:05 h, ingen paus

Premiär

27 april 2017

Pris

  • Ordinarie:150 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater

Just nu inga föreställningar inlagda