×
En del av Stockholms stad
Teater
Shoresh. Fri scen. Kulturhuset Stadsteatern

Arkiverat evenemang:

Shoresh / Marken brinner

Shoresh / The ground is on fire


Kilen


Shoresh/Marken brinner är en föreställning, som med utgångspunkt i fyra samtida uppror i Europa och USA, iscensätter historiska och samtida akter av civil olydnad som förändrat världen i en mer demokratisk riktning.

Föreställningen är en uppföljning på den uppmärksammade och halvvägs in i spelperioden nedlagda föreställningen Marken brinner - en föreställning om uppror genom Husby/Clichy-sous-Bois/Tottenham/South Central. Shoresh/Marken brinner vill diskutera frågor om folkrörelser, civilt motstånd och organisering för demokratiska rättigheter i en värld där rasism, homofobi, kapitalism och sexism går hand i hand och låter makten definiera vad motståndet har för riktning, syfte och ambitioner.

Föreställningen kommer att spelas på upprorsorterna Los Angeles, Paris, London och Stockholm och bygger på ett internationellt samarbete med poeter i de fyra proteststäderna. Föreställningen är även inbjuden till Puerto Rico, Mexiko och San Diego.

Shoresh/The Ground is on Fire är skapad av aghili/karlsson (som står bakom uppmärksammade verk som Vahák och Europa Europa) diskuterar frågor om folkrörelser, civilt motstånd och organisering för demokratiska rättigheter. aghili/karlsson består av dramatikern och regissören Nasim Aghili och konstnären och scenografen Björn Karlsson.

Samtal

Efter föreställningarna på Kilen håller vi samtal. Välkomna!

Torsdag 16 november:
Efterföljande samtal i samarbete med Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism (CEMFOR, Uppsala Universitet). Medverkandefrån SEMFOR är Irene Molina, Mattias Gardell och Leandro Schclarek Mulinari, doktorand i kriminologi på Stockholms universitet.

Fredag 17 november:
Efterföljande samtal om aktivism. Moderator: Nasim Aghili

Information

Scen

Kilen

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

15 november 2017

Pris

  • Ordinarie:175 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater

Just nu inga föreställningar inlagda