×
En del av Stockholms stad
Teater
Ankomsten
Foto: Peter Lloyd

Arkiverat evenemang:

Ankomsten

Baserad på en bok av Shaun Tan


Kilen • Från 11 år


På grund av publiktrycket släpper vi extra föreställningar 24 & 25 februari!

En färgstark och omskakande berättelse om att tvingas börja om på nytt

Efter en kylslagen båtfärd kliver en man ut i en främmande stad. Han är ensam i en värld där språket är obegripligt och de sociala koderna svårtolkade. Allt han äger är resväskan i handen och fotografiet i kavajfickan, ett kort på familjen han tvingats lämna. Trevande börjar mannen ta sig fram i den nya miljön. Sakta lär han sig kommunicera, hittar ett jobb och får vänner men längtan att återvända hem till familjen växer sig allt starkare.

Tillsammans med ett internationellt team har regissören Thaddeus Phillips och den konstnärlige ledaren Christian Arin skapat en gränsöverskridande föreställning i både form och innehåll. Historien framförs av skådespelarna på ett helt eget språk med fysiskt spel och dockor samt musik skapad av Juan Gabriel Turbay, allt i en magiskt föränderlig scenografi skapad av Lars Jansson. Till detta och Tans förunderliga bildvärld har Phillips sedan tillfört sin egen karakteristiska, lekfulla berättarstil likt den i hans senaste off-Broadway-föreställning Red-Eye to Havre de Grace.

Ankomsten är uttagen till Scenkonstbiennalen 2017.

Presscitat

»Ett vemodigt och vackert mästerverk« DN

»Det är suggestivt, knyckigt välspelat och fyllt av finurliga lösningar« SvD >

»Teateri har en säker blick också för kulturkraschernas komik och återseendets lycka.« Expressen

»Värmen, den stillsamma humorn, känslan av hopp, trots allt« Jönköpings Posten

»Det är lika enkelt som genialiskt, och det fungerar hela vägen« Jönköpings Posten


Thaddeus Phillips – verksam skådespelare inom film och tv (Narcos, Amazing Spiderman 2) samt teaterregissör (17 Borders) i både Syd- och Nordamerika. En av de konstnärlig ledare för kritikerhyllade Lucidity Suitcase Intercontinental som turnerar i hela världen.

Shaun Tan – ALMA-belönad författare, illustratör och konstnär från Australien. Han har skrivit ett 20-tal böcker (Det Röda Trädet) men även vunnit en Oscar för kortfilmen The Lost Thing (2011).

Teateri - Grundades 1997 av scenkonstnärer från olika delar av Europa. Konstnärliga ledare är Vera Veljovic och Christian Arin. Produktioner i urval; Tisdagarna med Morrie, Tala! Det är så mörkt, Nils-resan mot norr (Uttagen till Bibu 2010), Massakerguden (Bästa föreställning, Publikensval, Nummer.se, 2009)

Ankomsten
Ankomsten
Ankomsten

Information

Scen

Kilen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

15 februari 2017

Pris

  • Ordinarie:175 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater

Just nu inga föreställningar inlagda