×
En del av Stockholms stad
Teater

Arkiverat evenemang:

Välkommen till Prekariatet


Kilen


Välkommen till Prekariatet* – den sköna, nya värld där flexibiliteten är religion och var och en sin egen lyckas smed! Möt invånarna i vår globala by av timvikarier, bemanningspersonal, frilansare och migrantarbetare. Kanske kan de lära just dig något om vikten av positiv inställning? Om betydelsen av det perfekta leendet? Om värdet av ett välutvecklat nätverk? Kom och se vår mångfacetterade ensemble visa upp hela sitt register! De dansar! De sjunger! De ler! Och kanske kommer de också att avslöja vem den verkliga fienden är ...

Välkommen till Prekariatet är en satirisk allkonstföreställning – med livemusik – om våra roller som medborgare och medmänniskor i ett allt mer marknadsanpassat samhälle.

* Begreppet "prekariat", från ordet "prekär" (besvärlig situation), beskriver den grupp i samhället som står utanför den etablerade arbetsmarknaden och därmed också de sociala trygghetssystemen. T.ex. långtidsarbetslösa och personer vars anställning eller uppehälle är osäker eller tillfällig.

Presscitat

"Strålande politisk teater - gå och se!" /Expressen

"Om du bara ska se en enda teaterpjäs i år - se denna" /Feministiskt Perspektiv

"Skarp, uppfriskande och befriande" /Kulturbloggen.

OM TEATERETABLISSEMANGET

Teateretablissemanget bildades 2011 i Stockholm och producerar uteslutande nyskriven dramatik. Med skärpa och humor skildrar de samhällsföreteelser som sällan avhandlas på den svenska teaterscenen. Första gången som Teateretablissemanget gästade Fri Scen/Kulturhuset Stadsteatern var våren 2013 med komedin Världens lyckligaste kycklingar. Välkommen till Prekariatet är deras femte produktion.

Produceras med stöd av Statens Kulturråd och Stockholms läns landsting.  

Läs mer om Teateretablissemanget här.

Debatt: Linjen - arbete eller fritid?

Efter föreställningen söndag 10 maj är det en debatt i huset - grundfrågan är: Behöver vi jobba, och i så fall hur mycket? Medverkande:
Lena Andersson, författare och kolumnist i DN
Roland Paulsen, doktor i sociologi och författare
Andreas Bergh, nationalekonom och debattör
Elise Karlsson, författare aktuell med boken "Linjen"
Läs mer >

Information

Scen

Kilen

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

24 april 2015

Pris

  • Ordinarie:175 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater

Just nu inga föreställningar inlagda