×
En del av Stockholms stad
Teater
Vad är det som händer? Urpremiär 7 oktober på Fri scen.
Foto: Urban Jörén

Arkiverat evenemang:

Vad är det som händer?

En dissekering av rasism, fördomar och vårt historiska arv


Kilen


I Vad är det som händer? möter publiken ett gäng excentriska forskare från det fiktiva Gaggenholmuniversitetet i Schweiz, medlemmar i "kommittén för utredande av världsliga tillstånd". Med sina mer eller mindre kontroversiella metoder forskar de i ämnen som styr våra liv och vårt samhälle; som fördomar, strukturer, hjärnan, hypnos, ekonomi, psykologi och alternativ juridik. Med hjälp av experiment, sketcher, specialeffekter och hårda fakta tar de oss med på en maktresa genom historien till idag. Det blir en dissekering av rasism, fördomar och vårt historiska arv.

Inspirationen till Vad är det som händer? kommer från Jane Elliots välkända och tankeväckande experiment Blue Eyes/Brown Eyes som belyser diskriminering. Med humor som en viktig faktor skapar föreställningen utrymme för tankar och reflektioner och utmanar invanda åsikter. Finns det egentligen någon som är helt fördomsfri?

Vad är det som händer? är en teaterhappening för högstadiet, gymnasiet och unga vuxna.

Om gruppen

Riksteatern. Scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse, för alla överallt. Över 40.000 medlemmar skapar möjligheternas scen och öppnar mötesplatser i hela Sverige.

Information

Scen

Kilen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

7 oktober 2015

Pris

  • Ordinarie:175 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater, Ung

Just nu inga föreställningar inlagda