×
En del av Stockholms stad
Teater

Arkiverat evenemang:

Den fastspända flickan


Kilen


Jag vill inte till det där jävla hemmet mer. Jag vill inte tillbaka dit. Jag har ju golat på Malin. Och på torskarna. Dom kommer att hämnas. Jag försöker ha dörren låst men dom tar in någon som bryter upp den. Bara lyfter bort dörren.

Den fastspända flickan är en teaterföreställning som bygger på en verklig berättelse om Nora, ett barn som hamnar i samhällets skuggsida. Hon växer upp med våld, övergrepp och vanvård från dem som borde skydda henne. Noras historia väcker ilska och frustration, men ger också hopp. Det är en berättelse om en oerhört stark person och hennes kamp att mot alla odds bryta en destruktiv spiral och ta makten över sitt eget liv. 

Fotnot - Nora heter egentligen något annat.PRESSCITAT

"en fullkomligt lysande Rakel Wärmländer" /Expressen

"Rakel Wärmländer gör Nora med en fantastisk fingertoppskänsla" /Feministiskt Perspektiv

"Den fastspända flickan är en oerhört stark monolog. Ingen kommer undan den blick som Rakel Wärmländer då och då låter Nora kasta på publiken. Den bär en fråga om ansvar, om vem som tar hand om alla Nora. Det är en viktig iscensättning som Fryshuset nu inom kort också kommer att skicka ut över landet" /Svenska Dagbladet

Samtal efter föreställningen

Efter varje föreställning följer ett eftersamtal med expertpanel som kommer att kunna berätta mer samt svara på publikens frågor.
Läs mer om vilka gäster som deltar i samtalen >

2013 sände Sveriges Radio Daniel Velascos prisbelönta radiodokumentär Den fastspända flickan. Teater Fryshuset har fått förtroendet att skriva om dokumentären till en teaterpjäs. Den fastspända flickan är en samproduktion med Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm och görs i samarbete med United Sisters och Nätvandrarna med stöd av Statens Kulturråd.

Läs mer >

Manus: Adaption av Daniel Velasco, Ulrika Josephsson och Teater Fryshuset efter Daniel Velascos radiodokumentär Den fastspända flickan.

Information

Scen

Kilen

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

10 april 2015

Pris

  • Ordinarie:175 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater

Just nu inga föreställningar inlagda