×
En del av Stockholms stad
Skärholmen

Los Lobos

Film i skolan hösten 2020

Den här filmen är en del av filmprogrammet för skolor och visas i samarbete med Stockholms Latinamerikanska filmfestival Panoramica. Biljetter finns tillgängliga för skolklasser, den här visningen har fri entré.

Rekommenderas för årskurs 7 till gymnasiet och visas på Skärisbiografen i Kulturhuset Skärholmen.

SYNOPSIS

Reglerna är enkla: de ska inte öppna dörren för någon, de ska lära sig engelska och de ska ta hand om varandra. ”Vi är vargar och vargar gråter inte, de är modiga och de håller ihop” säger mamma Lucía till sönerna Max och Leo. De har korsat gränsen från Mexiko till USA för ett bättre liv och hamnat i en nedgången lägenhet där barnen spenderar dagarna inlåsta med en kassettbandspelare medan Lucía arbetar dubbla skift. Bröderna drömmer om Disneyland men den okända verkligheten utanför fönstret går snart inte att hålla borta. 

Regissören Samuel Kishi Leopo lånar och bearbetar fragment från sin egen uppväxt i ett drama lika brutalt ärligt som poetiskt, melankoliskt och fullt av hopp.

För dig som är lärare

Bokning
Boka platser genom att mejla infon nedan till caroline.taracci.nilsson@stadsteatern.stockholm.se

- Antal platser du vill boka.
- Datum.
- Årskurs och skola.
- Kontaktuppgifter till dig som följer med på visningen.

Inspirationsmaterialet är skrivet av Svenska filminstitutet och det finner du här

Om filmfestivalen Panoramica

Panoramica grundades 2014 och är en ideell kulturförening som årligen anordnar latinamerikansk filmfestival med syfte är att främja visning, spridning och distribution av latinamerikansk kvalitetsfilm och kultur i Sverige. 

I samarbete med Skärisbiografen visar Panoramica filmerna Två Irene med fri entré för alla skolklasser. Läs mer om festivalen här.

om filmen

Åldersgräns: Från 11 år
Originaltitel: Los Lobos
Genre: Drama
Språk:
 Spanska, Engelska, Kantonesiska
Undertext: Engelska
Längd: 1h 34 min
Produktionsland och år: Mexiko, 2019
Regi: Samuel Kishi Leopo