×
En del av Stockholms stad
Skärholmen

Arkiverat evenemang:

Film i skolan


Skärisbiografen


Skärisbiografen i Kulturhuset Skärholmen är bion för barn och unga med ett filmprogram som utgår från barn- och ungdomsperspektiv. 

Varje termin kan skolklasser i grundskolan och gymnasiet ta del av Skärisbiografens breda filmprogram med kortfilmer, långfilmer, klassiker, sprillans ny film och unika samarbeten med filmfestivaler.

Jukeboxbio för skolklasser

Året 2020 har hittils inte blivit som förväntat. Frågor om säkerhet, omtanke och den gemensamma framtiden har blivit viktigare än någonsin. Vi var snabba med att tänka om och anpassa bioverksamheten till de rådande omständigheterna och idag har vi max 47 platser i Skärisbiografens salong och det största filmprogrammet som vi någonsin haft för skolklasser. Likt en jukebox kan ni den här terminen välja bland ett brett urval filmer och själva bestämma när ni vill komma och se den på Skärisbiografen. Som en streamingtjänst fast på bio. Läs mer om våra nya säkerhetsrutiner här.

Pris 20 kr/biljett och lärare har fri entré.

I samarbete med filmfestivalerna CinemAfricaStockholms Latinamerikanska filmfestival PanoramicaMonsters of filmCinema Queer och Tempo dokumentärfestival har ni fri entré till både kortfilmer och långfilmer som de valt att visa för er på Skärisbiografen.

Att önska en egen film och abonnera hela salongen går också bra. När ni hittat en valfri film som ni vill se kan ni kontakta oss så hjälper vi er att boka in den. Priset varierar beroende på filmen


Tema 1: Black lives matter

Under sommaren stormade protesterna och upploppen mot det strukturella förtryck som USA:s svarta befolkning utsätts för och solidariteten spred sig över stora delar av världen där demonstrationer hölls på gator och torg. Detta urval av filmer gör det möjligt att dyka ner i problematik som lett till situationen som råder i USA och andra delar av världen idag, lyfta individer som sällan skrivs in i historieböckerna och skildra världen ur ett perspektiv där strukturell diskriminering är påtagligt närvarande i vardagen. 

THE BLACK POWER MIXTAPE 1967-1975 (gymnasiet)
I AM NOT YOUR NEGRO (gymnasiet)
DET HÄR ÄR JAG: TONI MORRISON (gymnasiet)
IF BEALE STREET COULD TALK (åk 9-gymnasiet)
LAST STOP FRUITVALE STATION (åk 9-gymnasiet)
LES MISÉRABLES (åk 9-gymnasiet)
MOONLIGHT (åk 8-gymnasiet)
DO THE RIGHT THING (åk 7-gymnasiet)
GIRLHOOD (åk 7-gymnasiet)
BINTI (åk 3-6)

 

Tema 2: Pandemi genom film

Genom historien och fiktionen har världen och människan gått igenom många prövande tider. Hur pratar vi om jordens undergång i konsten? I detta urval av filmer möter vi karaktärer som har stora existentiella funderingar, förhoppningar och drömmar, de brottas med tankar om döden och meningen med livet, är rädda, modiga och kämpar för att göra världen till en bättre plats för sig själva, sina nära och medmänniskor. Finn skrattet, modet, hoppet, äventyret och kraften genom att se dessa klassiker ur ett pandemiperspektiv.

DET SJUNDE INSEGLET (åk 8-gymnasiet)
KÖRKARLEN (åk 8-gymnasiet)
DET SYNLIGA OCH OSYNLIGA (åk 5-6)
GOONIES (åk 4-6)
SUPA MODO (åk 3-6)
TITO OCH FÅGLARNA (åk 3-6)
BRÖDERNA LEJONHJÄRTA (åk 3-5)
RESAN TILL MELONIA (Förskoleklass-åk 3)
WALL-E (Förskoleklass-åk 3)

 

Filmfestivalernas val

Varje år samarbetar Skärisbiografen med filmfestivaler i Stockholm som väljer ut sina favoritfilmer och visar dem med fri entré för skolklasser.

CinemAfrica
DET HÄR ÄR JAG: TONI MORRISON (åk 9-gymnasiet)
FREEDOM FIELDS (åk 7-9)
BINTI (åk 3-6)

Stockholms Latinamerikanska filmfestival Panoramica
LOS LOBOS (åk 7-gymnasiet)
TVÅ IRENE (åk 6-8)

Monsters of film
MONSTER OCH IDENTITETER (Förskoleklass-åk 3)

Cinema Queer
QUEER KORTFILM FÖR DE SMÅ (Förskoleklass-åk 3)
ALLTID AMBER (åk7-gymnasiet)

Tempo dokumentärfestival
HOME GAMES (åk 7-gymnasiet)

 

Bokning

Biobiljetter finns att boka för skolklasser och medföljande lärare och kostar 0-20 kr/elev beroende på film, lärare har fri entré.
1. Välj en film ur filmprogrammet eller föreslå en egen film.
2. Välj ett datum ur listan nedan.
3. För att boka mejlar du boka.skarholmen@stadsteatern.stockholm.se
I mejlet är det hjälpsamt om du anger vilken klass du bokar åt, skola, faktureringsadress, datum och hur många platser ni vill boka. Vi återkommer med bokningsbekräftelse så snart vi kan.

Välkomna att se film på Skärisbiografen med era elever!

Information

Scen

Skärisbiografen

Speltid

2:00 h, ingen paus

Premiär

28 september 2020

Pris

  • Ordinarie:20 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Skärholmen, Barn, Ung, Barn/Ung

Just nu inga föreställningar inlagda
Biljetter