×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Fat Front
Foto: Tempo dokumentärfestival

Arkiverat evenemang:

Fat Front


Skärisbiografen • Från 15 år


Tempo dokumentärfilmfestival visar två dokumentärfilmer på Skärisbiografen i år. Se nedan för att läsa mer information om Fat Front. För mer information om Adolescentes klicka här!

Synopsis

De fyra skandinaviska kvinnorna Helene, Marte, Pauline och Wilde är alla en del av en växande kroppspositivistisk rörelse. De har fått nog av självhat och skam och vill reclaima ordet tjock. Genom föreläsningar, demonstrationer i det offentliga rummet och på sociala medier vill de spränga snäva skönhetsnormer och nå ut till ännu fler kvinnor. Målet är att ge plats för fler typer av kroppar och ideal i vårt samhälle. Fat Front är en varm och livsbejakande film om frigörelse, gemenskap och revolution. Filmen visas på Tempo i samarbete med Doc Lounge.

Regissörsbesök!
Efter visningen deltar regissörerna Louise Detlefsen, Louise Unmack Jensen och huvudrollsinnehavaren Pauline Lindborg i ett samtal på 30 minuter.

Filmen visas med danskt, norskt och svenskt tal och med engelsk text.Om filmen:

Åldersgräns: Från 15 år
Orginaltitel: Fat front
Genre: Dokumentär
Språk: Danska, norska, svenska
Undertext: Engelsk
Längd: 1h 27m
Produktionsland och år: Danmark, Sverige, Norge, 2019
Regi: Louise Unmack Kjeldsen, Louise Detlefsen


Om Tempo dokumentärfestival

Tempo Dokumentärfestival är Sveriges största festival för dokumentära uttryck. Sedan grundandet 1998 presenteras dokumentärer från hela världen som annars inte skulle nå en svensk publik och Tempo utgör ett unikt forum för att samlat presentera dokumentära verk över genregränser – film, radio, foto, transmedia och mer experimentella uttrycksformer. Missa inte att Tempo dokumentärfestival för först gången visar film för skolklasser på Skärisbiografen under åren. Läs mer om filmen Home Games här.

Läs mer om festivalen på deras hemsida här.

Fat Front
Fat Front

Information

Scen

Skärisbiografen

Speltid

1:27 h, ingen paus

Premiär

8 mars 2020

Pris

  • Fri entré:0 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Skärholmen, Ung, Fri entré, Skärisbiografen

Just nu inga föreställningar inlagda