×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Paranorman

Arkiverat evenemang:

Paranorman

Monsters of film ● Filmsamtal för barn ● Från 7 år


Skärisbiografen


Filmfestivalen Monsters of Film visar film på Skärisbiografen 20 oktober. Läs med om festivalveckan 14-20 oktober på festivalens hemsida här

Synopsis

Den mobbade tonåringen Norman kan se och tala med de döda, vilket mest har varit till besvär för honom. Men när hela staden hotas av förbannelsen från en gammal häxa är det upp till Norman, hans storasyster, vännen Neil och skolans värsta mobbare Alvin att rädda staden från undergång.

Film och samtal för barn!

Efter filmen pratar Gabrielle de Bourg, monster- och skräckexpert, om hur vi kan tolka filmer om monster, utanförskap och lite läskiga teman med verkligheten. Samtalet beräknas ta ca. 20 min.

Om filmfestivalen Monsters of Film

Monsters of Film grundades 2012 och är idag Stockholms första bestående genrefilmfestival med fokus på skräck, science fiction, det upprörande, det provocerande, det suggestiva och konstnärliga, men framförallt monster. Syftet är bl.a. att höja genrefilmens status i det kulturella rummet, men också engagera samtal om orsakerna till filmernas uppkomst och dess betydelse för både dåtid och nutid. Skärisbiografen samarbetar med Monsters of Film för att bredda utbudet av film och röster både i ordinarie repertoar men även i filmprogrammet för skolklasser som kommer varje termin.

Läs mer om festivalen på deras hemsida här

 

Om filmen

Åldersgräns: Från 11 år, men barntillåten i vuxet sällskap 
Längd: 93 min (+ 20 min samtal) 
Produktionsland och år: USA, 2019 
Språk: Svenska 
Regi: Chris Butler, Sam Fell

Information

Scen

Skärisbiografen

Speltid

1:33 h, ingen paus

Premiär

20 oktober 2019

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Skärholmen, Barn, Ung

Just nu inga föreställningar inlagda