×
En del av Stockholms stad
Skärholmen

Lärarträffar

VÅREN 2020

Välkommen till vårens lärarträffar i februari där djur, känslor och förälskelsens kraft får blomma. Fri entré. Vi bjuder på mat och dryck.

ONSDAG 5 FEBRUARI
För dig med elever i årskurs F-4
Kl. 17.30 (vi öppnar dörrarna kl. 17.00)

Marionetteaterns konstnärliga team guidar er genom den storskaliga scenografin till vårens stora föreställning ETT FRÖ I RYMDEN. Rör dig genom föreställningens magiska landskap av jättemaneter, skogs- och undervattensdjur och föränderliga objekt.

Under kvällen ges även föreställningen ÄTA DJUR som är en föreställning om livets förgänglighet, om vad eller vilka vi äter och om hur allt kunde ha sett ut om det var tvärtom. Vi guidas genom en poetisk föreställning där en emotionell fårskalle, i ett försök att förklara hur allt faktiskt hör ihop, låter oss tumla runt genom ett virrvarr av kretslopp.  

Skärisbiografen visar scener ur kortfilmspaketet Känslosamma djur. 

ONSDAG 12 FEBRUARI
För dig med elever i årskurs 9 och gymnasiet
Kl. 17.30 (vi öppnar dörrarna kl. 17.00)

Hjärtats tidtabell är namnet på kortfilmen som inleder lärarträffen där känslorna ställs i fokus. En inbjuden, hemlig gäst håller inspirationsföreläsning om känslor.

Föreställningen EQ förhandsvisas två dagar innan premiär. Vågar jag säga vad jag känner? Varför blir jag arg när jag egentligen är rädd? EQ är en varm humoristisk föreställning som nyfiket undersöker vad som är känslor och vad som egentligen är tankar, och det spännande virrvarret däremellan. 

TORSDAG 20 FEBRUARI
För dig med elever i grundskolan eller gymnasiet
Kl. 17.30 (vi öppnar dörrarna kl. 17.00) 

Biokväll! Skärisbiografen bjuder in till en kväll full av överraskningar och romantik. I vårens filmprogram för skolor står karaktärernas känslor i brand. Välkomna till en afton där vi firar kärleksbrev, ödesdigra dilemman, oanade livsöden och kärlek vid första ögonkastet. 

Frågor eller anmälan:
caroline.taracci.nilsson@stadsteatern.stockholm.se