×
En del av Stockholms stad
Skärholmen

Arkiverat evenemang:

Pröva på Virtual Reality och skapande i 360

Digitalt sportlov


1 mars - 6 mars 2021
Skärholmen • 14-19 år • Fri Entré


Är du nyfiken på VR? Anmäl dig och pröva på online under sportlovet. Denna introduktion ger dig som är 14-19 år en inblick i vad som är möjligt att skapa med 360-film i Virtual Reality. Det är fri entré, du får låna teknik och inga förkunskaper krävs.

Filmskapande i 360 gör det möjligt att berätta historier där betraktaren blir en del av berättelsen. Det skapar upplevelser som ger nya sätt att se på världen.

Under sportlovet kan du få en introduktion i VR och 360-film vid tre tillfällen. Deltagarna får genom olika exempel inblick i hur film i 360 på olika sätt kan skapa starka upplevelser. Efter genomgång av de tekniska grunderna får deltagarna låna hem utrustning (VR-glasögon och en 360-kamera) och utforska egna idéer och möjligheter med stöd av våra handledare.

Materialet redigeras tillsammans och vi kikar också på hur man går tillväga för att ladda upp filmerna på olika plattformar.

För att vara med behöver du

Tillgång till en dator, padda eller mobil. Har du inget av detta får du låna dessa av oss.
Internetuppkoppling.

Så här går det till

När du anmäler dig så gäller det att vara med på alla tre tillfällen. Det är dessa datum och tider under sportlovet:

Måndag 1 mars kl. 13:00-14:30
Torsdag 4 mars kl. 13:00-14:30
Lördag 6 mars kl. 13:00-14:30

Deltagarna får tillgång till VR-glasögon för att kunna titta på videoexempel.
Deltagaren filmar med lånad 360-kamera.
Handledarna redigerar och exporterar filmen tillsammans med deltagarna.
Kursen är uppdelad i tre tillfällen och allt sker online via videokonferens. 

Anmäl dig

Om du är 14-19 år och bor i Skärholmsområdet så kan du anmäla dig till kursen. Skicka ett sms till vår producent Emma T Åberg på 076-129 47 69 där du svarar på frågorna:

1. Vad heter du?
2. Hur gammal är du?
3. Var bor du?
4. Varför är du intresserad av att gå kursen?

Om handledarna

Kursen hålls av Franco Veloz och Fares Qadri.

Fares Quadri är animatör, regissör och fotograf inom dokumentär och ficition. Han har just avslutat sin Master i film och media på SKH. Han har varit Art Director för ett flertal konstnärliga filmprojekt på Etilaf organisation i Istanbul. Fares har undervisat mediastudenterna på Globala gymnasiet i ett VR-projekt som undersöker Stockholms stads historia.

Franco Veloz är filmare, animatör och illustratör. Han regisserar även kortfilmer och dokumentärer. Han är särskilt intresserad av audiovisuella projekt och har genomfört workshops inom sociala projekt med deltagare video i Argentina och Sverige. Han är verksam som lärare inom animation, videoberättande och stopmotion. Även Franco har undervisat mediastudenterna på Globala gymnasiet i ett VR-projekt.

SkärholmenUng • Fri entré • Skärholmen

2021-03-04
torsdag
13:00 - 14:30 Digitalt online
2021-03-06
lördag
15:00 - 16:30 Digitalt online