×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Sveriges kortfilmfestival 2020
Foto: Sveriges kortfilmfestival

Arkiverat evenemang:

Sveriges kortfilmfestival


Skärisbiografen • Från 15 år •


Sveriges Kortfilmfestival (SKFF) är Sveriges äldsta filmfestival som varje år arrangeras i Stockholm av Sveriges Film- och Videoförbund. Helgen 27-29 mars 2020 arrangeras festivalen för 63:e gången, i år med temat “människan & miljön”. Alla i Sverige kan skicka in sina icke-komersiella kortfilmer och få en chans att bli utvald av en jury för att tävla i en av våra tre klasser: individuella klassen, Filmskoleklassen eller i SM i Minutfilm.

Sveriges kortfilmfestival på Skärisbiografen

Utöver de två festivaldagarna på Bio Rio är Sveriges Kortfilmfestival tillbaka på Skärisbiografen för en andra gång. Söndagen på Skärisbiografen innehåller ett fullspäckat kortfilmspaket med anslutande regissörssamtal som följs av SM i minutfilm och avslutas med prisutdelningsgala!

Biljetter

Biljetter kan köpas via SKFF:s hemsida.Välj mellan festivalpass för hela helgen eller dagspass för respektive dag; fredag, lördag eller söndag.

Köp biljetter här.

Program på Skärisbiografen 

Söndagen 7 april

12:15 Kortfilmspaket
15:15 SM i minutfilm - publiken väljer vinnaren!
17:15 Prisutdelningsgala
18:30 Mingel med tilltugg

12:15 Kortfilmspaket
Filmerna är mellan 3-20 min och har svenskt tal, ibland svensk eller engelsk undertext. Regissörer till filmerna kan närvara för kort samtal mellan vissa filmer. Alla filmer är från 15 år. 

Filmtitel (regissör)

Läs mer om filmerna här.

15:15 SM i minutfilm - publiken bestämmer vinnarna!
Live kortfilmstävling direkt i biosalongen. På lördagen visas alla inskickade minutfilmer i rad på Bio Rio. Av dessa väljer Sveriges Film -och Videoförbund ut sexton filmer som går vidare till SM i minutfilm på söndagen. Här tävlar filmerna i en cupturnering mot varandra och publiken själv kan bestämma vilka filmer som går vidare till nästa omgång och i slutet utse den svenska mästaren i minutfilm.

17:15 Prisutdelning
Juryn delar ut årets priser i den individuella kategorin, i filmskoleklassens kategori och i SM i minutfilm. Dessutom överlämnas LadyBug 2019 Award och några utvalda filmer till UNICA 2020 tillkännages.  

18:30 Mingel med tilltugg
Gratulera årets vinnare, diskutera din favoritfilm och mingla med festivalgänget. Festivalen bjuder på läsk och enkla tilltugg.

Festivalaffischutställning under hela söndagen

De fina festivalaffischerna har sitt ursprung i en affisch-tävling som Beckmans kvällskola varje år anordnar i samarbete med Sveriges Kortfilmfestival. 2020 har X affischer tävlat om att bli årets festivalaffisch. I Skärisbiografens foajé finns chansen att se samtliga tävlande affischer och själv bestämma vilken DU tycker är snyggast.

Varmt välkomna!