×
En del av Stockholms stad
Skärholmen

Arkiverat evenemang:

Studio Skärholmen


Skärholmen • 13-19 år


Har du något du vill berätta? En idé som du vill spela in eller filma? Vill du lyfta fram nya berättelser om Skärholmen?

STUDIO SKÄRHOLMEN är ett ljud- och multimedialabb för dig som är 13–19 år. Kom och testa foto- och filmredigering, podcastinspelning eller till exempel att göra en videoblogg. FRI ENTRÉ!

VAR?
I Kulturhuset Skärholmen. Ingång från Bredholmstorget. 

NÄR?
Varje tisdag kl. 15-19, se datum längre ner.

Använda studion och få tips
Det finns ett inspelningsrum, en dator för bild- och ljudredigering och en foto/videostudio att använda. 

Varje tisdag har vi en introduktion om något nytt. Du kanske har en idé om en podcast/radioprogram men inte vet hur du ska göra. Eller vill du kanske vlogga på YouTube, göra en musikvideo, ett reportage, streama på din Instagram med bästa bildkvalité eller lära dig att ta bättre selfies?

Vi som jobbar med Studio Skärholmen kan ge tips om mikrofonteknik, intervjuteknik, redigering, belysning, fototeknik och effekter, hur du får upp ditt material på webben eller annat du undrar över.

Boka

Om du vill kan du boka någon av stationerna vi har i studion här eller på plats när du kommer. Stationerna får bokas i max en timme per dag och bokningen upphör efter 15 minuter om du inte dyker upp. Behöver du mer tid under en dag eller har du flera frågor kontakta Gonzalo Vargas på gonzalo.vargas@stockholm.se 

 Stationer att boka: 

  • Inspelningsrum för podcast/sång

Inspelningsrummet för podcast och sång är utrustad med två röstmikrofoner, en dator, ett ljudkort, två hörlurar och två studiohögtalare. Programmen som är installerade på datorn är Logic X, GarageBand och Ableton Live.

  • Dator för bild- och ljudredigering 

Datorn är utrustad med ett ljudkort, ett par hörlurar och redigeringsprogram.
Film och videoredigering: DaVinci Resolve, Adobe Premiere, Adobe After Effects
Bild: Adobe Photoshop, InDesign, Illustrator
Ljud: Logic X, Ableton Live, Garageband

  • Studio för foto & video 

Studion för foto & video är utrustad med två fotolampor, tre fotobakgrunder i färg (orange, lilla, vit), en greenscreen och vid behov kan du låna en systemkamera att använda på plats.

Sök projektbidrag på 10 000 kr
Har du ett projekt du vill förverkliga? Vill du till exempel anordna en releasefest för ditt projekt eller göra något annat kulturevenemang? Du som är mellan 13-19 år kan söka upp till 10.000 kr från Stockholm Stad till att anordna ett publikt evenemang. Vår coach kan hjälpa dig att söka pengarna. Här finns information om stödet: Kulturstöd för unga 

Information

Scen

Skärholmen

Premiär

14 september 2019

Pris

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Skärholmen, Ung, Fri entré

Just nu inga föreställningar inlagda