×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Från vänster: Hannes Fohlin, Peter Viitanen, Alexej Manvelov. I bakgrunden: Alexander Abdallah och Roy Rizk. Snubben lättar på sitt hjärta har urpremiär 14 september 2018 på Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.
Foto: Markus Gårder

Arkiverat evenemang:

Snubben lättar på sitt hjärta


Skärholmen • från 14 år


Bror. Bröder. Brate. Habibi. Brate moj. Brakam. Akhi. Ukhti.
Än en gång har jag vänt andra kinden till.
Än en gång, mår piss – passade inte in.
Dom ovanliga pojkarna är vi.
Dom ba: ”Romeo, sa vi inte till dig Romeo, att inte drömma?”
Dom ba: ”Romeo, sa vi inte att du inte skulle klättra upp för
en jävla lägenhetsbetongvägg?”
Men hallå, vem har jag nu att lätta mitt hjärta för?

Vad är manlighet? Finns det olika typer av manlighet? Snubben lättar på sitt hjärta är en teaterföreställning där vi får följa ett gäng killar som försöker förstå sig själva, varandra och världen. Alla har de olika sätt att beskriva sin verklighet och leva i den.

Pjäsen är nyskriven av Åsa Lindholm och Farzin Fatih. Utifrån samtal om mansrollen och normer med personer i olika åldrar har de skrivit en pjäs som berör alla. 

Trailer: David Giese

Soundtrack till föreställningen: Lättar på mitt hjärta med RAWA


ÄR DU LÄRARE?
Här hittar du ett inspirationsmaterial om föreställningen med tips för efterarbete: Lärarmaterial

Information om skolbokningar: Skolbokningar 

FÖRESTÄLLNINGEN SPELAS ÄVEN I VÄLLINGBY
Här kan du boka biljetter till föreställningar på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby.

 

PRESS

"Snubben lättar på sitt hjärta funkar som en konsert med direktkontakt mellan ensemble och en jublande publik... visst sitter uppsättningen som en smäck, ett engagerande inlägg i det nödvändiga samtalet om att vi inte föds till någon, vi blir det." /DN

"Igenkänningen får luften att vibrera. Det är tätt, rätt och smart. Föreställningen svänger mellan knäpptyst och rockkonsertjubel."/SvD

"I foajén innan och efteråt hör jag hur nära åttondeklassarnas eget språk ligger det som talas från scenen. De har fått kontakt med unga män, pojkar, som kämpar med sina roller, slår ifrån sig när det bränner till, och då och då tappar masken. Det finns ingen direkt handling, men det är så livet är, det pågår, och det är så fint fångat. Och jag ser framtidens stora skådespelare på den här scenen." /Expressen

Artikel om föreställningen i KINGSIZEMAG.SE: Viktor Ax, Sai och Rawa skapar musik till teaterföreställning 

Artikel i Skärholmen Direkt: Stadsteaterns nya pjäs utforskar manlighet 

Intervju med regissören Affe Ashkar i Uppsalatidningen: Utforskar mansrollen i orten

Intervju med dramatikern Farzin Fatih i Uppsala Nya Tidning: Stockholmspremiär för Uppsaladramatiker

Intervju i Botkyrka Direkt med Roy Rizk som medverkar i föreställningen: Han ska få ortens grabbar att gråta

Från vänster Hannes Fohlin, Peter Viitanen och Alexej Manvelov i Snubben lättar på sitt hjärta. Urpremiär 14 september 2018 på Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.
Alexander Abdallah i Snubben lättar på sitt hjärta. I bakgrunden: Hannes Fohlin, Roy Rizk och Alexej Manvelov. Urpremiär 14 september 2018 på Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.
Hannes Fohlin och Alexej Manvelov i Snubben lättar på sitt hjärta. Urpremiär 14 september 2018 på Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.
HannePeter Viitanen i Snubben lättar på sitt hjärta. Urpremiär 14 september 2018 på Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.
Hannes Fohlin i Snubben lättar på sitt hjärta. Urpremiär 14 september 2018 på Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.
Från vänster Peter Viitanen och Alexej Manvelov i Snubben lättar på sitt hjärta. Urpremiär 14 september 2018 på Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.
Från vänster Alexander Abdallah och Roy Rizk i Snubben lättar på sitt hjärta. Urpremiär 14 september 2018 på Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.
Roy Rizk i Snubben lättar på sitt hjärta. Urpremiär 14 september 2018 på Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.
Från vänster Alexej Manvelov och Peter Viitanen i Snubben lättar på sitt hjärta. Urpremiär 14 september 2018 på Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.
Alexander Abdallah i Snubben lättar på sitt hjärta. Urpremiär 14 september 2018 på Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.
Från vänster: Hannes Fohlin, Roy Rizk, Alexander Abdallah, Alexej Manvelov och Peter Viitanen i Snubben lättar på sitt hjärta. Urpremiär 14 september 2018 på Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.
Från vänster: Hannes Fohlin, Alexej Manvelov, Roy Rizk, Alexander Abdallah och Peter Viitanen i Snubben lättar på sitt hjärta. Urpremiär 14 september 2018 på Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.

Information

Scen

Skärholmen

Speltid

1:10 h, ingen paus

Premiär

14 september 2018

Pris

  • Ordinarie:60 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Skärholmen

Just nu inga föreställningar inlagda