×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Simon Stålenhag
Foto: Simon Stålenhag

Arkiverat evenemang:

Äventyrsklubben

Rollspel: Ur Varselklotet


6 mars - 7 mars 2021
Digitalt sportlov • 12-15 år • Fri Entré


Under sportlovet kan du som är 12-15 år spela rollspel med en spelledare på distans online. Det är fri entré och för att vara med behöver du en dator med internetanslutning. 

Vad är rollspel?

Rollspel är en blandning av lek, teater, författande och datorspel/brädspel, där ni som spelare tillsammans med berättaren själva bestämmer vilka karaktärer ni vill spela, och vad som händer i spelet. Under spelets gång är ni med om ett äventyr och tar er igenom svåra hinder och spännande situationer. Rollspel spelas av personer i alla åldrar, från barn till vuxna, men just detta rollspelet som spelas under sportlovet vänder sig till dig som är mellan 12-15 år.

Speltillfällen under sportlovet

Du kan delta vid två olika tillfällen, samma spel spelas två gånger med olika deltagare under sportlovet. 
Lördag 6 mars kl. 13:00-18:00 med paus
Söndag 7 mars kl. 13:00-18:00 med paus

Det här behöver du för att delta

En dator som har internetuppkoppling, mikrofon och gärna webcam. Om du inte har en dator kan du låna en av oss. Kontakta oss enligt uppgifterna nedan.

Anmäl dig

Kontakta oss via instagram @kulturhuset_skarisbiografen eller valentina.bender@stadsteatern.stockholm.se och svara på följande frågor:

1. Vad heter du?
2. Hur gammal är du?
3. Vart bor du?
4. Behöver du låna en dator?

 

Om Äventyrsklubben Skärholmen och spelet Ur Varselklotet

Under sportlovet kommer Äventyrsklubben Skärholmen att spela rollspelet Ur Varselklotet, som är baserat på illustratören Simon Stålenhags mystiska bilder. Platsen för berättelsen är ett alternativt Sverige på 1980-talet, där science fiction-element som robotar är vardag.

I detta scenario kommer ni att anta roller som ungdomar i Skärholmen 1984 som plötsligt snubblar över ett farligt mysterium i den slumrande svenska sommaren. 

Spelledaren, berättaren, kommer leda er genom berättelsen och ge er olika val som gör att ni kan ta er vidare och förhoppningsvis lösa mysteriet tillsammans.

Berättare: Leo Låby, spelutvecklare i spelföretaget Pusselbit Games.Simon Stålenhag
Simon Stålenhag
SkärholmenBarn • Ung • Fri entré

2021-03-06
lördag
13:00 - 18:00 Digitalt sportlov
2021-03-07
söndag
13:00 - 18:00 Digitalt sportlov