×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Parning 4

Arkiverat evenemang:

Parning

Skärisbiografen ● Från 15 år


10 juni 2019 18:15
Skärisbiografen


En nutida kärlekshistoria.

Naomi och Edvin träffas, blir förälskade och en oväntad men intensiv relation tar sin början. Men var går gränsen mellan kärlek och vänskap – och måste den definieras? I filmen utspelas kärlek, sex och framtidsdrömmar mitt i en digital revolution där det är lika lätt att träffa en partner som att ladda upp en ny selfie på Instagram. Parning ger en intim inblick i två unga människors tankar, känslor och telefoner under ett år. Det blir en nyfiken lek på en gränslös marknad där allt är möjligt.

Regissörens kommentar - Lina Maria Mannheimer

"Efter ett omfattande researcharbete kring just nätdejting ställde jag mig frågan: Vad händer om jag tar två, till synes helt vanliga svenska tjugoåringar, som inte står inför någon särskild utmaning och följer dem så förutsättningslöst jag kan, under ett år. Parning är ett slags antropologiskt fiktionskollage, byggt av den djupgående samtalsstudie jag genomfört med Naomi och Edvin under ett år. Filmade porträtt och självporträtt, stillbilder och selfies, brev, direktmeddelanden, chattar, redditloggar, skärmdumpar, röstmeddelanden, gif:ar och snapchats – Det är sammanfogade fragment av enorma mängder kommunikation som utgör det kollage som blivit filmen Parning.”

– Lina Maria Mannheimer

Press

”Parning” är en mycket charmig och hoppingivande dokumentär som nyanserar den företrädesvis negativa bilden av hur unga påverkas av sociala medier. För parallellt med allt digitalt mörker i form av skeva kroppsideal, näthat och grooming pågår det nämligen en liten livsbejakande sexuell och relationell revolution därute och att få bevittna det i en och en halv timme kommer garanterat att ge dig träningsvärk i smilbanden.
- DN

Om filmen

Ålder: Från 15 år, men tillåten från 11 år i vuxet sällskap
Orginaltitel: Parning
Genre: Romantik
Produktionsland: Sverige
Språk: Svenska
Undertext: Svenska
Produktionsår: 2019
Regi: Lina Maria Mannheimer

Parning 1
Parning 3
Parning 2

Information

Scen

Skärisbiografen

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

5 maj 2019

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Skärholmen, Ung

2019-06-10
måndag
18:15
140 Platser kvar
BOKA / KÖP