Skärholmen

Panoramica filmfestival ● Regissörsbesök ● Från 15 år

söndag 22 september 2019 15:30 - 16:30
Skärisbiografen •

Stockholms Latinamerikanska filmfestival Panoramica visar film på Skärisbiografen under festivalveckan 17-22 september 2019.

Köp biljetter via festivalens hemsida här.

Seminarium söndagen 22 september

Medverkande regissörer: Marilina Giménez, Juan Cáceres och Joanna Reposi Garibaldi

Diskussionerna om mänskliga rättigheter, rasism och homofobi har inte förlorat sin relevans i Latinamerika. Tvärtom är dessa teman allt mer aktuella, utifrån den politiska kursändring som har skett i regionen den sista tiden.
I Panoramicas seminarium om dokumentärens makt mot diskriminering lyfter vi upp några av festivalens filmer som belyser dessa teman. Hur ser relationen mellan rasism och mänskliga rättigheter ut i dagens Chile? Hur har metoo-rörelsen påverkat den manligt dominerade musikindustrin i Argentina? Och på vilket sätt har Pedro Lemebels aktivism mot dåtidens fascism lämnat avtryck i regionen?
Regissörerna Marilina GiménezJuan Cáceres och Joanna Reposi Garibaldi reflekterar över filmens makt och verktyg i samband med visningarna av sina filmer A Girls’BandPerro bomba och Lemebel.

Om filmfestivalen Panoramica

Panoramica grundades 2014 och är en ideell kulturförening som årligen anordnar latinamerikansk filmfestival med syfte är att främja visning, spridning och distribution av latinamerikansk kvalitetsfilm och kultur i Sverige. Skärisbiografen samarbetar med Panoramica för att bredda utbudet av film och röster både i ordinarie repertoar men även i filmprogrammet för skolklasser som kommer varje termin.

Läs mer om festivalen på deras hemsida här

SkärholmenUng

2019-09-22