×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Zlatan i alperna

Arkiverat evenemang:

Woke kortfilm för åk 2-4

FILM I SKOLAN HÖSTEN 2019


Den här filmen är en del av filmprogrammet för skolor och visas till fri entré. Rekommenderas för årskurs 2-4 och visas på Skärisbiografen i Kulturhuset Skärholmen.


SYNOPSIS

Hela havet har stormat och förflyttat makten från vissa personer och lagt över den på andra. Woke (upplyst) kortfilm skildrar maktförhållanden på humoristiskt och lyfter frågor om vad som är makt och vem som har den. Har Zlatan makt och har han det när han inte är på en fotbollsplan? Vad händer när mamman sover och bara 6-åringen är vaken och fri att härska över hela lägenheten? Prinsesspojken vill ha på sig sin systers klänning men får inte för mamma, hur kan han få makt över situationen? Berättelserna rör om i grytan och lämnar plats för eftertanke och fri association för samtal om makt.


VAKNA av Felicia Sundberg

Sabina vaknar upp tidigt en lördagsmorgon, medan hennes mamma sover tungt bredvid henne. Vad ska Sabina hitta på med all denna tid och makt? 


PRINSESSPOJKEN av Sosi Chamoun

Ett syskonpar delar sovrum där ena halvan av rummet är blå och den andra halvan är rosa. Systern har leksaker och kläder som brodern är väldigt förtjust i. En dag får brodern ett paket som gör att han också kan klä sig precis som han vill. 


BORDERLINES av Hana Nováková

En allegorisk berättelse om människor och gränserna i världen där de lever i. Filmen berättar hur lätt kriget mellan grannar kan uppstå och hur svårt det är att stoppa - men med ett hoppfullt slut.


ZLATAN I ALPERNA av Monne Lindström

Zlatan är trött på offentligheten och har åkt på skidsemester, men det blir inte riktigt som han tänkt sig. Filmen är en animerad saga om vad som kan hända när givna förutsättningar byts ut och nya spelregler uppstår.

FÖR DIG SOM ÄR LÄRARE

Datum för visning

Måndagen 7 oktober kl. 11:15
Måndagen 11 november kl. 09:15
Måndagen 18 november kl. 12:15
Måndagen 25 november kl. 09:15

Bokning

Boka platser genom att mejla infon nedan till caroline.taracci.nilsson@stadsteatern.stockholm.se

  • Antal platser du vill boka
  • Datum
  • Årskurs och skola
  • Kontaktuppgifter till dig som följer med på visningen

Fri entré!

Inspirationsmaterialet är skrivet av Svenska filminstitutet och det finner du här. Det är en filmhandledning som är utformad för att passa nästan alla filmer, där går det att finna olika ingångar till filmer. Exempelvis filmens innehåll, jämlikhetsfrågor, manus, klippning och olika filmhistoriska kontexter.