×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Smallfoot
Foto: © 2018 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Smallfoot

Film i skolan våren 2019

Den här filmen är en del av filmprogrammet för skolor. Biljetter finns tillgängliga för skolklasser och kostar 20 kr/st. Rekommenderas för årskurs 1-5 och visas på Skärisbiografen i Kulturhuset Skärholmen.

Synopsis 

Filmen Smallfoot skingrar på rökridåerna i jakten på sanningen och gör världen ganska mycket större för invånarna i den lilla yeti-byn. En superaktuell film som förbluffar både i manus och animation. 

Här vänds den legendariska myten om Bigfoot upp-och-ner. Den unga och energiska Yetin Migo hittar plötsligt något som han inte trodde existerade, en människa! Nyheten kring denna ”smallfoot” skapar kaos i det lilla Yeti-samhället. Vad mer är det som kan tänkas gömma sig där ute i den stora vida världen, bortom deras egna lilla snötäckta by?

Smallfoot är en berättelse om att öppna upp sinnet och att kunskap är makt. En animerad film av riktigt hög kvalité med riktigt svängig musik och roliga karaktärer, det blir yeti-kul!

För dig som är lärare

Datum för visning

Måndagen 23 september kl. 09:15
Måndagen 30 september kl. 09:15
Måndagen 18 november kl. 09:15

Bokning 

Boka platser genom att mejla infon nedan till caroline.taracci.nilsson@stadsteatern.stockholm.se

  • Antal platser du vill boka
  • Datum
  • Årskurs och skola
  • Kontaktuppgifter till dig som följer med på visningen

Biljettpriset är 20 kr/elev och medföljande lärare har fri entré.

Inspirationsmaterialet är skrivet av Svenska filminstitutet och det finner du här. Det är en filmhandledning som är utformad för att passa nästan alla filmer, där går det att finna olika ingångar till filmer. Exempelvis filmens innehåll, jämlikhetsfrågor, manus, klippning och olika filmhistoriska kontexter. 

 

Info om filmen

Åldersgräns: Barntillåten
Originaltitel:
Smallfoot
Längd: 1:40 h (med förfilmen 1:51h)
Produktionsland och år: USA, 2018
Språk: Svenska 
Regi: Karey Kirkpatrick
Manus: Karey Kirkpatrick