×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Rafiki

Arkiverat evenemang:

Rafiki

Film i skolan hösten 2019

Den här filmen är en del av filmprogrammet för skolor och visas i samarbete med filmfestivalen CinemAfrica. Biljetter finns tillgängliga för skolklasser, den här visningen har fri entré. Rekommenderas för årskurs 9- gymnasiet och visas på Skärisbiografen i Kulturhuset Skärholmen.

Synopsis

Kena och Ziki har vuxit upp i Kenya och alltid fått höra att de en dag kommer att bli duktiga hemmafruar. Men de vill mer. De vill ha äventyr och sann kärlek, inte en tråkig vardag som lydig hemmafru i en liten ort. Det är inte förrän de blir förälskade i varandra som de upptäcker hur konservativ världen runt dem verkligen är. Förhållandet mellan dem blir det varma, dunkande hjärtat i denna skimrande och färgsprakande film som tippas till Kenyas Oscarsbidrag år 2019. Filmen visas med engelska undertexter och swahiliskt tal.

 

För dig som är lärare

Datum för visningar

Måndagen 23 september kl. 13:30
Måndagen 30 september kl. 13:30

Bokning

Boka platser genom att mejla infon nedan till caroline.taracci.nilsson@stadsteatern.stockholm.se

- Antal platser du vill boka
- Datum
- Årskurs och skola
- Kontaktuppgifter till dig som följer med på visningen

Den här filmen har fri entré i samarbete med filmfestivalen CinemAfrica.

Inspirationsmaterialet är skrivet av Svenska filminstitutet och det finner du här. Det är en filmhandledning som är utformad för att passa nästan alla filmer, där går det att finna olika ingångar till filmer. Exempelvis filmens innehåll, jämlikhetsfrågor, manus, klippning och olika filmhistoriska kontexter. 

Om filmfestivalen CinemAfrica

CinemAfrica grundades 1998 och är idag en av Europas största filmfestivaler för afrikansk film. Filmfestivalen sprider kvalitetsfilm från den afrikanska kontinenten och dess diaspora för att öka och komplettera det svenska kulturutbudet samt uppdatera och nyansera bilden av Afrika. CinemAfricas skolbio visar film för att engagera samtal om representation, etnicitet och identitet för att främja globalt samförstånd som är viktigare än någonsin idag.

I samarbete med Skärisbiografen visar CinemAfrica filmerna Rafiki och Binti med fri entré för alla skolklasser.

Info om filmen

Åldersgräns: Rekommenderas från 15 år 
Originaltitel: Rafiki
Längd: 83 min
Produktionsland och år: Kenya, 2018
Språk: Swahili
Textning: Engelska
Regi: Wanuri Kahiu
Manus: Wanuri Kahiu
I rollerna: Samantha Mugatsia, Neville Misati, Nice Githinji