×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Paranorman

Arkiverat evenemang:

Paranorman


Film i skolan hösten 2019

Den här filmen är en del av filmprogrammet för skolor och visas i samarbete med filmfestivalen Monsters of Film. Biljetter finns tillgängliga för skolklasser, den här visningen har fri entré. Rekommenderas för åk 4-6 och visas på Skärisbiografen i Kulturhuset Skärholmen.

Synopsis

Den mobbade tonåringen Norman kan se och tala med de döda, vilket mest har varit till besvär för honom. Men när hela staden hotas av förbannelsen från en gammal häxa är det upp till Norman, hans storasyster, vännen Neil och skolans värsta mobbare Alvin att rädda staden från undergång.

Film och samtal!

Efter filmen pratar Gabrielle de Bourg, monster- och skräckexpert, om hur vi kan tolka filmer om monster, utanförskap och lite läskiga teman med verkligheten. Samtalet beräknas ta ca. 20 min.

För dig som är lärare

Datum för visningar

Måndagen 21 oktober kl. 09:15

Bokning

Boka platser genom att mejla infon nedan till caroline.taracci.nilsson@stadsteatern.stockholm.se

- Antal platser du vill boka
- Datum
- Årskurs och skola
- Kontaktuppgifter till dig som följer med på visningen

Den här filmen har fri entré i samarbete med filmfestivalen Monsters of Film.

Inspirationsmaterialet är skrivet av Svenska filminstitutet och det finner du här. Det är en filmhandledning som är utformad för att passa nästan alla filmer, där går det att finna olika ingångar till filmer. Exempelvis filmens innehåll, jämlikhetsfrågor, manus, klippning och olika filmhistoriska kontexter. 

Om filmfestivalen Monsters of Film

Monsters of Film grundades 2012 och är idag Stockholms första bestående genrefilmfestival med fokus på skräck, science fiction, det upprörande, det provocerande, det suggestiva och konstnärliga, men framförallt monster. Syftet är bl.a. att höja genrefilmens status i det kulturella rummet, men också engagera samtal om orsakerna till filmernas uppkomst och dess betydelse för både dåtid och nutid. I samarbete med Skärisbiografen visar Monsters of Film filmerna Monster & identiteter, Nosferatu och Paranorman med fri entré för alla skolklasser.

Info om filmen

Åldersgräns: Från 11 år, men barntillåten i vuxet sällskap
Originaltitel: Paranorman
Längd: 93 min (+ 20 min samtal)
Språk: Svenska (dubbat)
Textning: Ingen
Regi: Chris Butler, Sam Fell