×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Monster och identiteter

Arkiverat evenemang:

Monster & identiteter

Film i skolan våren 2020

Det här kortfilmspaketet är en del av filmprogrammet för skolor och visas i samarbete med filmfestivalen Monsters of Film. Biljetter finns tillgängliga för skolklasser, den här visningen har fri entré. Rekommenderas för F- årskurs 3 och visas på Skärisbiografen i Kulturhuset Skärholmen.

Synopsis

Fem fantastiska filmer som är fantasifulla, spännande och uppmanar till eftertanke om det som är lite annorlunda och speciellt. Under 30 minuter möter ni bland annat enhörningen som har problem med sin prinsessa, hungriga små monster och en liten äventyrare som sparar pengar för en resa till rymden.

För dig som är lärare

Datum för visningar
Måndag 9 mars 9:30
Måndag 16 mars 9:30
Måndag 23 mars 9.30

Bokning

Boka platser genom att mejla infon nedan till caroline.taracci.nilsson@stadsteatern.stockholm.se

- Antal platser du vill boka
- Datum
- Årskurs och skola
- Kontaktuppgifter till dig som följer med på visningen

Det här filmpaketet har fri entré i samarbete med filmfestivalen Monsters of Film.

Inspirationsmaterialet är skrivet av Svenska filminstitutet och det finner du här. Det är en filmhandledning som är utformad för att passa nästan alla filmer, där går det att finna olika ingångar till filmer. Exempelvis filmens innehåll, jämlikhetsfrågor, manus, klippning och olika filmhistoriska kontexter. 

Om filmfestivalen Monsters of Film

Monsters of Film grundades 2012 och är idag Stockholms första bestående genrefilmfestival med fokus på skräck, science fiction, det upprörande, det provocerande, det suggestiva och konstnärliga, men framförallt monster. Syftet är bl.a. att höja genrefilmens status i det kulturella rummet, men också engagera samtal om orsakerna till filmernas uppkomst och dess betydelse för både dåtid och nutid. I samarbete med Skärisbiografen visar Monsters of Film filmerna Monster & identiteter, Nosferatu och Paranorman med fri entré för alla skolklasser.