×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Khartoum Offside

Arkiverat evenemang:

Khartoum Offside

Film i skolan hösten 2019

Den här filmen är en del av filmprogrammet för skolor och visas i samarbete med filmfestivalen CinemAfrica. Biljetter finns tillgängliga för skolklasser, den här visningen har fri entré. Rekommenderas för årskurs 4-7 och visas på Skärisbiografen i Kulturhuset Skärholmen.

Synopsis

En grupp unga kvinnor i Khartoum är fast beslutna om att de ska spela professionell fotboll och bli erkända som Sudans officiella damlandslag. De är redo att trotsa förbudet som påtvingats från Sudan’s militärregim - och gör så med stort mod och mycket humor!
En intim och nära dokumentär som under ett par år följer laget genom lycka, hopp och förtvivlan. Nytt hopp tänds när ett nyval inom det nationella förbundet annonseras och blir vändningen som får hela systemet att ändras. Filmen visas med engelska undertexter och arabiskt tal.

 

För dig som är lärare

Datum för visningar

Måndagen 9 december kl. 13:30

Bokning

Boka platser genom att mejla infon nedan till caroline.taracci.nilsson@stadsteatern.stockholm.se

Antal platser du vill boka
- Datum
- Årskurs och skola
- Kontaktuppgifter till dig som följer med på visningen

Den här filmen har fri entré i samarbete med filmfestivalen CinemAfrica.

Inspirationsmaterialet är skrivet av Svenska filminstitutet och det finner du här. Det är en filmhandledning som är utformad för att passa nästan alla filmer, där går det att finna olika ingångar till filmer. Exempelvis filmens innehåll, jämlikhetsfrågor, manus, klippning och olika filmhistoriska kontexter. 

Om filmfestivalen CinemAfrica

CinemAfrica grundades 1998 och är idag en av Europas största filmfestivaler för afrikansk film. Filmfestivalen sprider kvalitetsfilm från den afrikanska kontinenten och dess diaspora för att öka och komplettera det svenska kulturutbudet samt uppdatera och nyansera bilden av Afrika. CinemAfricas skolbio visar film för att engagera samtal om representation, etnicitet och identitet för att främja globalt samförstånd som är viktigare än någonsin idag.

I samarbete med Skärisbiografen visar CinemAfrica filmerna Khartoum Offside, Binti, Rafiki med fri entré för alla skolklasser.

Info om filmen

Åldersgräns: Från 11 år
Originaltitel: Oufsaiyed Elkhortoum
Längd: 75 min
Produktionsland och år: Sudan/Norge/Danmark 2019
Språk: arabiska
Textning: engelska
Regi: Marwa Zein
Manus: Marwa Zein
Producenter: Marwa Zein, Henrik Underbjerg