×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Binti

Arkiverat evenemang:

Binti

Film i skolan hösten 2019

Den här filmen är en del av filmprogrammet för skolor och visas i samarbete med filmfestivalen CinemAfrica. Biljetter finns tillgängliga för skolklasser, den här visningen har fri entré. Rekommenderas för årskurs 3-7 och visas på Skärisbiografen i Kulturhuset Skärholmen.

Synopsis

Binti är 12 år och född i Kongo men flyttade som bebis till Belgien med sin pappa. Trots att hon är papperslös vill Binti leva ett vanligt liv och drömmer om att bli en känd vloggare precis som idolen Tatyana. Drömmen blir avbruten när Binti och hennes pappa får beskedet att de måste lämna Belgien och flytta tillbaka till Kongo. Med hög energi, mycket skratt och lekfullhet avhandlas allvarliga ämnen som; vem har rätt att bo i ett land och vem har rätt att drömma. 

 

 

För dig som är lärare

Datum för visningar

Måndagen 4 november kl. 09:15

Bokning

Boka platser genom att mejla infon nedan till caroline.taracci.nilsson@stadsteatern.stockholm.se

Antal platser du vill boka
- Datum
- Årskurs och skola
- Kontaktuppgifter till dig som följer med på visningen

Den här filmen har fri entré i samarbete med filmfestivalen CinemAfrica.

Inspirationsmaterialet är skrivet av Svenska filminstitutet och det finner du här. Det är en filmhandledning som är utformad för att passa nästan alla filmer, där går det att finna olika ingångar till filmer. Exempelvis filmens innehåll, jämlikhetsfrågor, manus, klippning och olika filmhistoriska kontexter. 

Om filmfestivalen CinemAfrica

CinemAfrica grundades 1998 och är idag en av Europas största filmfestivaler för afrikansk film. Filmfestivalen sprider kvalitetsfilm från den afrikanska kontinenten och dess diaspora för att öka och komplettera det svenska kulturutbudet samt uppdatera och nyansera bilden av Afrika. CinemAfricas skolbio visar film för att engagera samtal om representation, etnicitet och identitet för att främja globalt samförstånd som är viktigare än någonsin idag.

I samarbete med Skärisbiografen visar CinemAfrica filmerna Binti, Rafiki och Khartoum Offside med fri entré för alla skolklasser.

Info om filmen

Åldersgräns: Från 7 år
Originaltitel: Binti
Längd: 90 min
Produktionsland och år: Belgien 2019
Språk: Flamländska
Textning: Engelska
Regi: Fredrike Migom
Manus: Fredrike Migom
Producent: Katleen Goossens
I rollerna: Mo Bakker, Joke Devynk, Bebel Tshiani Baloji