×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
A girl's band

Arkiverat evenemang:

A girl's band

Film i skolan hösten 2019

Den här filmen är en del av filmprogrammet för skolor och visas i samarbete med filmfestivalen Panoramica. Biljetter finns tillgängliga för skolklasser, den här visningen har fri entré. Rekommenderas för årskurs 9-gymnasiet och visas på Skärisbiografen i Kulturhuset Skärholmen.

Synopsis

Marilina Giménez spelade bas i det argentinska bandet Yilet. Under sina sex år som basist möttes hon av en mansdominerad och sexistisk musikindustri som blev hennes drivkraft för att skapa dokumentären A Girl’s Band om Argentinas musikscen. I nära intervjuer med kvinnliga konstnärer, varav många som jobbar i undergroundscenen  i Buenos Aires nattliv, ges en inblick bakom kulisserna inom punkrocken, reggaeton, pop och den elektroniska musikscenen där kvinnliga berättelser om sexism, ojämlikhet och aggression är lika smärtsamma oavsett bakgrund, hipsterutstyrsel eller twerkande i G-string. Filmen visas med engelska undertexter och spanskt tal.

För dig som är lärare

Datum för visningar

Fredagen 20 september kl. 13:15

Bokning

Boka platser genom att mejla infon nedan till caroline.taracci.nilsson@stadsteatern.stockholm.se

• Antal platser du vill boka
• Datum
• Årskurs och skola
• Kontaktuppgifter till dig som följer med på visningen

Den här filmen har fri entré i samarbete med filmfestivalen Panoramica.

Inspirationsmaterialet är skrivet av Svenska filminstitutet och det finner du här. Det är en filmhandledning som är utformad för att passa nästan alla filmer, där går det att finna olika ingångar till filmer. Exempelvis filmens innehåll, jämlikhetsfrågor, manus, klippning och olika filmhistoriska kontexter. 

Om filmfestivalen Panoramica

Panoramica grundades 2014 och är en ideell kulturförening som årligen anordnar latinamerikansk filmfestival med syfte är att främja visning, spridning och distribution av latinamerikansk kvalitetsfilm och kultur i Sverige.
I samarbete med Skärisbiografen visar Panoramica filmerna A Girl’s band och Pojken och världen med fri entré för alla skolklasser.

Info om filmen

Åldersgräns: Rekommenderas från 15 år 
Originaltitel: Una Banda de Chicas
Längd: 83 min
Produktionsland och år: Argentina, 2019
Språk: Spanska
Undertext: Engelska
Regi: Marilina Giménez
Producenter: Florencia Jaworowski, Marlina Giménez

A girl's band
A girl's band