×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Simon Stålenhag
Foto: Simon Stålenhag

Arkiverat evenemang:

Äventyrsklubben

Rollspel: Ur Varselklotet


31 oktober - 1 november 2020
12-15 år • Fri Entré


Sommarlov 1984. Nästan alla era klasskompisar är bortrestaNi är de enda kvar hemma i stan. Ni spenderar dagarna på era cyklar, på jakt efter något att göra. Något annorlunda. Något spännande. En dag cyklar ni längre bort än någonsin förut. Ni hittar ett gömställe. Ni bestämmer att det är Ert Gömställe. Ni bildar en pakt - aldrig berätta om den här platsen för någon. Det är då ni hör en märklig metallisk röst bakom er. 

Vad är rollspel?

Rollspel är en blandning av lek, teater, författande och datorspel/brädspel, där ni som spelare tillsammans med berättaren själva bestämmer vilka karaktärer ni vill spela, och vad som händer i spelet.  

★ Lördag 31 oktober
13:15 ROLLSPEL:Skriv och teckna din egen karaktär  (fri entré)
15:30 ROLLSPEL: Rollspela ett scenario  (fri entré)
För dig mellan 12 - 15 år

★ Söndag 1 november
13:15 ROLLSPEL:Skriv och teckna din egen karaktär  (fri entré)
15:30 ROLLSPEL: Rollspela ett scenario  (fri entré)
För dig mellan 12 - 15 år

Äventyrsklubben Skärholmen kommer ni på läslovet kunna spela rollspelet Ur Varselklotet, som är baserat på illustratören Simon Stålenhags mystiska bilder. Platsen för berättelsen är ett alternativt Sverige på 1980-talet, där science fiction-element som robotar är vardag.

Under detta första möte med Äventyrsklubben får som som deltagare utveckla era egna rollfigurer och spela ett introduktions-scenario till Ur Varselklotet. Ni kommer att anta roller som ungdomar i Skärholmen 1984 som plötsligt snubblar över ett farligt mysterium i den slumrande svenska sommaren. 

Spelledaren, berättaren, kommer leda er genom berättelsen och ge er olika val som gör att ni kan ta er vidare och förhoppningsvis lösa mysteriet tillsammans.

Berättare: Leo Låby, spelutvecklare i spelföretaget Pusselbit Games.

Inga biljetter behöver förbokas

Det är fri entré på workshopen och den riktar sig till dig som är 12-15 år. Inga biljetter behöver bokas och det är max 6 deltagare. Först till kvarn gäller så kom i god tid.

Det går att delta vid två tillfällen i Kulturhuset Skärholmen. Lördagen 31 oktober eller söndagen 1 november kl. 13.15–17.15 med kortare pauser.

Läslovet genomförs med stöd av Kulturrådet. 


DET HÄR GÖR VI FÖR ATT FÖRHINDRA SMITTSPRIDNING

Vi är ödmjuka inför den nya situation vi befinner oss i med den pågående coronapandemin. Det här gör vi för att erbjuda er ett tryggt besök:

  • Max 10 deltagare
  • Utökade städrutiner
  • Handspritautomater
  • Goda möjligheter att tvätta händerna i vår foajé

Hitta hit

Simon Stålenhag
Simon Stålenhag
SkärholmenBarn • Ung • Fri entré

2020-10-31
lördag
13:15 - 17:15 Skärholmen
2020-11-01
söndag
13:15 - 17:15 Skärholmen