×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
5 centimeters per second

Arkiverat evenemang:

Animé, manga & cosplay


27 oktober 18:15 - 1 november 20:09
Fri Entré


Under två eftermiddagar blir det animé, manga och cosplay på Kulturhuset Skärholmen. Testa rita manga eller planera din första cosplay i två olika workshops. Dessutom visar Skärisbiografen animéfilm vid flera tillfällen. 

Det är fri entré på alla workshops och de riktar sig till dig som är 10–15 år. Inga biljetter behöver bokas, först till kvarn gäller så kom i god tid. Filmvisningarna har också fri entré men det är bäst att du bokar plats eftersom biljetterna kan gå åt snabbt. 

Program

★ Tisdag 27 oktober
13:30-15:30 WORKSHOP:
 Rita manga!
17:30 FILM: Min granne Totoro av Hayao Miyazaki (Barntillåten)

★ Onsdag 28 oktober
13:30-15:30 WORKSHOP: Planera din första cosplay! 
17:30 DUBBELVISNING: Makoto Shinkai - Bonanza! 
Filmvisningar med kort introduktion om Makoto Shinkai och animéfilm.
FILM 1: The Garden Of Words av Makoto Shinkai (Från 15 år eller 11 år  i vuxet sällskap)
FILM 2: 5 Centimetres per Second av Makoto Shinkai (Från 15 år eller 11 år i vuxet sällskap)

★  Söndag 1 november
18:15 FILM: Weathering with You (Från 11 år eller 7 år i vuxet sällskap)

RITA MANGA

★ Tisdag 27 oktober kl. 13:30-15:30
Tycker du om manga och vill lära dig att rita i mangastil? På Kulturhuset Skärholmen kommer du efter egen förmåga att lära dig grunderna eller ta ditt skapande till nästa nivå.

Under en eftermiddag kan du få designa figurer och skapa berättelser med dem. Serietecknaren och ritläraren Tomas Antila har sedan 2004 undervisat i teckning med fokus på manga-serier. Han kommer att visa hur du kan att rita mangahuvuden, figurer i helfigur, designa en grupp vänner och med olika hjälpmedel lära dig att skapa olika personligheter till figurerna.

MIN GRANNE TOTORO (1988)

★ Tisdag 27 oktober kl. 17:30

Efter mangakursen visas animéklassikern Min granne Totoro. Filmen visas på Skärisbiografen i Kulturhuset Skärholmen med japanskt tal och svenska undertexter.

Fri entré. Läs mer om filmen och boka biobiljetter här

PLANERA DIN FÖRSTA COSPLAY

★ Onsdag 28 oktober kl. 13:30-15:30
Pröva på, sprid din kunskap eller lär dig mer om cosplay (costume play, ursprungligen från Japan). Cosplay är en blandning av kostym, teater, design, hantverk och gemenskap och går ut på att skapa kostymer, klä sig i dräkter och accessoarer för att föreställa en viss figur, karaktär eller idé.

Elvina Ejstes är även känd som ”Grimalkin” och är en erfaren cosplayare. Hon har varit jury och värd för stora cosplaytävlingar och bland annat medverkat i Team Sverige för världsberömda World Cosplay Summit 2018 i Japan som karaktären ”Shiroiaisu”.

Elvina visar dig hur du kan skapa din egen karaktär och testa på tekniker, material och sminkning för att få fram din karaktärs egenskaper. Testa på att worbla, klippa på en peruk, styla med hårspray, sy med symaskin och bygga med dekorgummi.

Dubbelvisning: MAKOTO SHINKAI-BONANZA!

THE GARDEN OF WORDS (2013)

5 CENTIMETERS PER SECONDS (2007)

★ Onsdag 28 oktober kl. 17:30
Den japanska filmkonstens pärlor går att upptäcka med fri entré under Läslovet på Skärisbiografen i Kulturhuset Skärholmen. Missa inte dubbelvisningen med animéregissören Makoto Shinkai där båda filmerna, The Garden of Words (2013) och 5 Centimetres per Second (2008), visas tillsammans. Innan filmvisningen håller regissören och animé-entusiasten Anders Häger Jönson en introduktion om hur det går till att regissera tecknade figurer, musikens roll i animé och Makoto Shinkais filmskapande. Total längs på filmvisningen blir ca 2 h och 30 min.

Fri entré. Läs mer om filmerna och boka biobiljetter här.

Avslutningsfilm: WEATHERING WITH YOU (2020)

★ Söndag 1 november kl. 18:15 
Som avslutning på Makoto Shinkai-Bonanzan avslutas det hela med en visnign av hans nyaste film Weathering with You i ett glittrande, soldränkt och regnigt Tokyo.

Fri entré. Läs mer om filmen och boka biobiljetter här

 Läslovet genomförs med stöd från Kulturrådet.

 

DET HÄR GÖR VI FÖR ATT FÖRHINDRA SMITTSPRIDNING

Vi är ödmjuka inför den nya situation vi befinner oss i med den pågående coronapandemin. Det här gör vi för att erbjuda er ett tryggt besök:

  • Max 10 deltagare på workshops
  • Max 47 platser i biosalongen
  • Utökade städrutiner
  • Handspritautomater
  • Goda möjligheter att tvätta händerna i vår foajé

Hitta hit

SkärholmenBarn • Ung • Filmer

2020-11-01
söndag
18:15 - 20:09 Skärholmen