×
En del av Stockholms stad
Skärholmen

Arkiverat evenemang:

Medan vi faller

Skärisbiografen ● Klassiker på bio ● Från 15 år


Skärisbiografen


Mathieu Kassovitz moderna klassiker ”Medan vi faller” tog Frankrike och världen med storm när den hade premiär 1995. Nu, två fulla decennier senare, är filmen både kultförklarad och lika aktuell.

Synopsis

Parisförorten skakas av kravaller när en 16-årig pojke blir allvarligt skadad av polisen. Nyheterna rapporterar om händelsen och luften darrar av spänning mellan polisen, journalisterna och ungdomarna.

I lika brutalt som vackert bildspråk följer filmen tre kompisar till den skadade pojken – Saïd, Vinz och Hubert – under ett händelserikt dygn uppdelat i kapitel efter en illavarslande tickande klocka.

Ett samhälle som brinner, vänskap som prövas, liv som svävar i fara. Men det viktiga är inte hur man faller, utan hur man landar.

Medan vi faller är en filmupplevelse som stannar kvar, med ett tungt soundtrack av fransk hiphop och musik som gungat och fortsätter att gunga biografstolarna.

Sound of the 90's

Möt två subkulturer på samma kväll i biografmiljö - MEDAN VI FALLER (LA HAINE, 1995) och BEATS (2019). Hiphop och rave-musik från 90-talet i vackert fotade, svartvita miljöer i Frankrike och England. Två filmer för 100 kr och popcorn ingår. Går även att köpa biljetter till visningarna separat.

Mingel med musikvideor och soundtrack från filmerna spelas upp i Skärisbiografens foajé innan visningen. Maxa musikupplevelsen på vita duken och se både Beats och Medan vi faller som båda utspelar sig under 1994-1995 i samhällets marginaler med protagonister som kämpar för sin plats i världen.

 

Om filmen

Åldersgräns: Från 15 år och från 11 år i vuxet sällskap
Originaltitel: La Haine
Språk: Franskt tal med svensk undertext
Genre: Drama
Land: Frankrike
År: 1995
Regi: Mathieu Kassovitz

 

 

Information

Scen

Skärisbiografen

Speltid

1:38 h, ingen paus

Premiär

29 september 2019

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Skärholmen, Ung

Just nu inga föreställningar inlagda