På publikens begäran: Kåldolmar och kalsipper spelas i sommar igen!

Med stor glädje kan vi berätta att en av Parkteaterns största succéer genom tiderna, förra årets Kåldolmar och kalsipper, kommer att spelas också i sommar! Efter 10 föreställningar i Rålambshovsparken fortsätter dessutom en konsertversion av uppsättningen på turné runt om i Sverige under augusti, med Folkets hus och parker & Riksteatern.

-      Vi fick massiv respons på Kåldolmar och kalsipper och det känns extra kul att den här pjäsen som hyllar grundläggande demokratiska värderingar och solidaritet får turnera under ett valår, och uppmana publiken att stå upp för det de tror på och göra sin röst hörd, säger Linda Zachrison, konstnärlig ledare på Parkteatern.

Dessutom kommer Parkteatern i sommar att spela 113 stycken föreställningar för barn och unga med hela 19 olika programpunkter. I ett unikt samarbete med Kulturgenerator och Kulturår för barn och unga- Kul1415, möjliggörs turnéer i ytterstaden med bland annat Teater Jalada, Dockteatern Tittut, Minna Krook, Sousou och Maher, Mittiprickteatern och Oscar Danielsson.

Kåldolmar och kalsipper

Baserad på sagan som skrevs till Nationalteaterns skiva Kåldolmar och kalsipper av Peter Wahlqvist och Håkan Wennberg.

Musik och låttexter Ulf Dageby, Anders Melander

Låttexter Hans Mosesson (Tjänare), Peter Wahlqvist (Valens sista sång)

Regi Kajsa Isakson

Dramaturg/Bearbetning Mathias Worbin

Scenografi Mattias Broberg

Kostym Peter Holm

Mask Erika Nicklasson

Kapellmästare Viktor Brobacke

MEDVERKANDE

Berättaren/Kärringen Viktor Brobacke

Gubben/Spöket Per Öhagen

Yllet Maria Sundbom

Kung/Folke/Valen Mia Ray

Kung/Tjänaren Lisa Larsson

Kung/Sjörövar-Jenny Malin Halland

Agamemnon Daniel Rossetti

Mia Rays medverkan sker i samarbete med Riksteatern.

CLUB KILLERS

Gustav Bendt, Viktor Brobacke, Robban Cronsioe, Anders Kappelin, Patrik Kolar, Gustav Nahlin, Johan Norin, Daniel Rossetti

Ca 60 min. För hela familjen.

26-27 juli kl 18 Galärparken NYPREMIÄR!

29 juli - 3 augusti kl 18 Rålambshovsparken
5 - 6 augusti kl 18 Rålambshovsparken

Föreställningarna för barn och unga är i samarbete med Kulturgenerator: DIS (Dans i Stockholms Stad och Län, Teatercentrum Östra regionen och Musikcentrum Öst (MCÖ) driver tillsammans projektet Kulturgenerator för att förmedla föreställningar inom dans, musik och teater i Stockholms ytterområden. www.teatercentrum.se/kulturgenerator

Parkteatern släpper hela sitt sommarprogram på vår traditionsenliga presskonferens den 15 maj kl 11 i Galärparken!

För mer information kontakta:

Lisa Evertsson Norrevik, tel: 08-506 20 220

Mail: lisa.evertsson.norrevik@stadsteatern.stockholm.se