×
En del av Stockholms stad

Musikalstjärnan Sara Jangfeldt tar över chefsrodret på Soppteatern

2019 blir ett spännande år för Soppteatern – då stundar inte bara utflytt för verksamheten – utan även ett spelår som markerar starten för artisten Sara Jangfeldt som ny konstnärlig ledare.

– Jag tar över en av Stockholms mest levande teaterscener – jag går själv alltid själsligt påfylld ut på stan efter att ha varit på ”Soppan”. Här går det fort från idé till färdig föreställning och det gör den här scenen unik, säger Sara Jangfeldt som tillträder i januari 2019.

Sara Jangfeldt har gjort en rad stora roller på Kulturhuset Stadsteatern. Just nu är hon aktuell som prästfrun Inger i kritikerrosade Så som i Himmelen på Oscarsteatern.

Albin Flinkas om sin efterträdare Sara Jangfeldt:

– Soppteatern förtjänar Sara! Hon är en av få som är lika säker i disciplinerna skådespeleri, dans och sång. Sara är den perfekta personen att leda Soppteatern in i en ny lysande era, säger Albin Flinkas, som framgångsrikt lett Soppteatern sedan 2013. Tidigare i höstas tillträdde han som verksamhetschef och konstnärligare ledare för Parkteatern.

Sara Jangfeldts vision för Soppteatern är att låta gammalt och nytt samsas ännu mer framöver.

– Jag kommer förvalta Albins kärlek till nyskriven musikteater och vara med att utveckla den ännu mer. Men sen kommer min vurm för kabarén att märkas! Publiken ska bli chockad, älskad och omskakad därinne, säger Sara Jangfeldt.

Hur känns det att tillträda som konstnärlig ledare efter en lång karriär på scen?

– Jag blev väldigt överraskad när jag fick frågan, denna typ av ledarskap är en ny plattform för mig. Men när någon ger dig en chans att utvecklas – då ska du ta den! Nu i efterhand känns det som mitt livs bästa beslut, avslutar Sara Jangfeldt.

KORT OM SOPPTEATERN
Klara Soppteater grundades 1989 av skådespelaren Helge Skoog. Allt från improvisationsteater till vetenskapsteater och ofta helt nyskrivna verk har under snart tre decennier spelats under lunchtimmarna. Från och med oktober 2018 är namnet kort och gott Soppteatern.

 

Jenny Kialt
Presskontakt Soppteatern, Kulturhuset Stadsteatern
E-post
+46 76 825 26 07

Presskontakt

färg vit
Matilda Ekström

Presskontakt Soppteatern och Parkteatern

matilda.j.ekstrom@stockholm.se
+46 73 914 21 08

Pressbilder