Marianne Lindberg De Geer slutar som konst- och designchef på Kulturhuset Stadsteatern

Marianne Lindberg De Geers uppdrag som konst- och designchef på Kulturhuset Stadsteatern går enligt kontrakt ut den 16 februari 2016. På egen begäran har Lindberg De Geer idag valt att avsluta sin tjänst en månad i förtid.

– Marianne Lindberg De Geer är en färgstark person och en konstnär som alltid går sin egen väg. Under sin tid som konst- och designchef på Kulturhuset Stadsteatern har hon legat bakom flera uppmärksammade och framgångsrika utställningar, nu senast Anna Odells ”Okänd, kvinna 2009-349701”, säger Benny Fredriksson, vd Kulturhuset Stadsteatern.

Processen med att rekrytera en efterträdare till Marianne Lindberg De Geer är inledd sedan tidigare. Karina Ericsson Wärn, modechef på Kulturhuset Stadsteatern, blir tillförordnad konst- och designchef.

– Karina Ericsson Wärn har i nära samarbete med Lindberg De Geer gjort en strålande insats och på bara ett år placerat Kulturhuset Stadsteatern som institution på Stockholms modekarta. Hon har haft ledande poster på flera betydande konstinstitutioner, och tar nu över arbetet på konstavdelningen tills ny konst- och designchef är utsedd, säger Benny Fredriksson.

Marlene Lundli

Kommunikations- och presschef