Kungliga Hovkapellet möter Sarah Riedel

Den 8 maj gör Kungliga Hovkapellet och Sarah Riedel en specialskräddad konsert på Kulturhuset Stadsteaterns stora scen under ledning av Peter Nordahl. Kvällen bjuder på både älskade och okända sånger av bland andra Olle Adolphsson, Cornelis Vreeswijk och Sarah Riedel som får nytt liv i Peter Nordahls delikata orkesterarrangemang. Gästartist är singer-songwritern Nicolai Dunger.

Sarah Riedel och Nicolai Dunger har samarbetat sedan 2011 i projektet "Cornelis VS Riedel" där Georg Riedel komponerat nya melodier till Cornelis Vreeswijks tidigare osjungna texter. Grammisnominerade albumet med samma namn har rosats av en enig publik- och kritikerkår, och nu får ett urval av sångerna ny skrud i ett spännande möte med Kungliga Hovkapellet. I en kärleksfull hyllning till några av vår tids främsta textförfattare och kompositörer framförs dessutom orkestermusik av bland andra Peter Nordahl - vackert, vemodigt och storslaget.

- För mig är texten alltid central och det är verkligen en ynnest att tillsammans med en fantastisk orkester få sjunga lysande, svenska texter, säger Sarah Riedel. De känns på något vis kristallklart nya - och samtidigt tidlösa och eviga.

Kungliga Hovkapellet är en av världens äldsta orkestrar med anor ända från 1526. Lawrence Renes har varit chefdirigent sedan 2012. Pianisten och arrangören Peter Nordahl uppmärksammades senast stort för filmmusiken till "Monica Z" - något som resulterade i såväl en Guldbagge- som Grammisnominering.

Medverkande:
Kungliga Hovkapellet