Billy Elliot – om allas rätt att drömma och bli den de vill vara

Obs! Detta pressmeddelande är inte längre aktuellt.

Billy Elliot kommer inte att spelas på Kulturhuset Stadsteatern 2020.

Hösten 2020 kommer Billy Elliot tillbaka och blir den första premiären på Stora scenen efter utflytten. Billy Elliot är en av Kulturhuset Stadsteaterns största succéer genom tiderna, med 120 utsålda föreställningar 2017. Nypremiären sker i fortsatt samarbete med dansskolan BASE23.

Billy Elliot, den hyllade och prisbelönta West End-musikalen med musik av Elton John, hade sin Stockholmspremiär på Stora scenen på Kulturhuset Stadsteatern den 10 februari 2017. Den sista föreställningen av en helt utsåld spelperiod spelades för full salong den 22 november 2017.

Billy Elliot har gjort sitt segertåg över världen som film och som bejublad musikal och är en hyllning till konsten som kraft och inspiration att förvandla livet bortom ens vildaste drömmar. Musikalen Billy Elliot hade urpremiär på West End i London 2005 med musik av Elton John. Sverigepremiären var på Malmö Opera 2016. Den svenska uppsättningen togs fram i ett unikt samarbete mellan Kulturhuset Stadsteatern, Malmö Opera och dansskolan BASE23 där barnen har fått sin dansutbildning.

Uppsättningen har fått lysande recensioner:

"mycket hjärta och patos"/DN

"helt enkelt fantastiskt" / Sydsvenskan