×
En del av Stockholms stad

ANIARA.2 - premiär 6 november på Klara soppteater

Generationsavlösning på Aniara

När Goldondern Aniara i Helge Skoogs dramatisering glider in på sitt 31:a år kliver han av uppdraget som publikens rymdskepps-ciceron och lämnar över uppdraget till Albin Flinkas, som därmed blir Helges arvtagare på dubbla plan. Den 6 november är det Albin som står på scenen i en ny version av Aniara med Helge som regissör.

- När jag blev chef för Klara Soppteater lunchade jag med Helge Skoog för att höra vilka hans tankar var när han startade Soppan, säger Albin Flinkas. Då tog han upp en pocketversion av Harry Martinsons Aniara och sade: Var så god! Jag tackade och sade att jag faktiskt redan har boken. Då sade Helge: det är dags att lämna över nu. Jag har spelat den här föreställningen i 30 år och jag ser dig som en värdig arvtagare, Albin.

- Det var oerhört hedrande och jag frågade: Vill du regissera, Helge? Jo, det hade jag tänkt, svarade han - och så är det. Vi känner varandra från Lars Rudolfssons Aniara som vi både medverkade i, fortsätter Albin.

- Den 5 november spelar Helge Skoog och Gunnar Edander sin sista Aniara och avslutar med en överlämning inför publik, till mig, säger Albin. Jag skulle väl kunna sammanfatta det som att jag är lyckligt livrädd, avslutar han. Aniara.2 ges för första gången dagen därpå.

Aniara.2 av Harry Martinsson

Regi: Helge Skoog
Scenografi: Sven Haraldsson
Musik och ljuddesign: Fredrik Meyer
Ljus: Albin Flinkas
Medverkande: Albin Flinkas

Premiär 6 november på Klara Soppteater

För mer information kontakta

Sofia Cherif
telefon 08-506 20 223 eller 0739-730 220 
sofia.cherif@stadsteatern.stockholm.se

 

Presskontakt

Sofia Cherif

Övergripande pressansvarig

sofia.cherif@stadsteatern.stockholm.se
+46 73 973 02 20

Pressbilder