×
En del av Stockholms stad

Kommunikatör till Parkteatern & Soppteatern

Kulturhuset Stadsteatern är en del av Stockholm Stad och är en verksamhet för alla stockholmare, unikt både ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Verksamheten rymmer en mångfald av kulturuttryck, såväl professionellt som eget skapande där kultur utövas, tas in och prövas.

Kulturhuset Stadsteatern söker KOMMUNIKATÖR TILL PARKTEATERN & SOPPTEATERN

Kort om verksamheten till vilken rekrytering sker

Parkteatern är en del av Kulturhuset Stadsteatern och innefattar de konstnärliga verksamheterna Parkteatern och Soppteatern. Enheten producerar cirka 600 publika möten på årsbasis. Kommunikatören ingår i Parkteaterns team och rapporterar direkt till Verkställande Producent och Konstnärlig chef.

Arbetsuppgifter

Kommunikatörens uppdrag består av att synliggöra och förvalta kommunikationen av Parkteaterns och Soppteaterns varumärke och verksamhet genom text, bild, pressbearbetning, webb, rörlig bild, sociala kanaler, trycksaker, samt annonsering och utomhusreklam. Funktionen innebär ansvar för Parkteaterns och Soppteaterns kommunikation i alla kanaler och mot olika målgrupper. Kommunikatören arbetar nära producenter, konstnärliga ledare och marknadsavdelningen på Kulturhuset Stadsteatern, samt med externa parter. 

Kompetens

Du är en kommunikatör med digitalt fokus som går igång på tanken att skapa inspirerande och säljande innehåll för digitala kanaler. Kanske har du arbetat ett par år inom kommunikationsområdet alternativt är du nyutexaminerad och redo att prova dina vingar. Du är skicklig med text och bild, mångsidig, flexibel och har snarare för många idéer än för få. Att arbeta under sommarsäsongen är inte ett problem för dig, inte heller att självständigt driva projekt inom sälj och kommunikation. Du är självgående samt stresstålig och kan göra egna prioriteringar i ditt arbete även under högt tempo.

Du är vass på att skapa digitalt innehåll och arbetar gärna med strategisk planering och operativt utförande av att paketera och lyfta fram vårt utbud. Du kommer självständigt att ansvara för att ta fram intressanta uppslag utifrån verksamheten, skriva texter och ta fram idéer för innehåll, filma med mobil och klippa. Du ansvarar själv för pressbearbetning, pressmeddelanden och personliga kontakter mot redaktioner. Du fungerar som projektledare där ledarskap, planering, service och förmågan att skapa förtroendefulla relationer är viktiga egenskaper.
 
Du har en examen från högskola inom kommunikationsområdet, alternativt en dokumenterad erfarenhet som är relevant för tjänsten.

Kulturhuset Stadsteatern vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. 

Villkor

Tjänsten är en visstidsanställning från 1 januari 2020 till och med 30 september 2020.

Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag.

Information om tjänsten lämnas av

Chef/Verkställande Producent Parkteatern
Josefin Rosales, josefin.rosales@stadsteatern.stockholm.se, Mobil: 0739-730 811

Facklig företrädare Teaterförbundet
Urban Riismark, urban.riismark@stadsteatern.stockholm.se, Mobil: 073-973 03 47

Välkommen med din ansökan senast den 25 oktober till ansokan@stadsteatern.stockholm.se. När du skickar in din ansökan skriv "Kommunikatör Parkteatern" i ämnesraden.