Producent

Kulturhuset Stadsteatern är en del av Stockholm Stad och är en verksamhet för alla stockholmare, unikt både ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Verksamheten rymmer en mångfald av kulturuttryck, såväl professionellt som eget skapande där kultur utövas, tas in och prövas. Kulturhuset Stadsteatern omfattar ca 450 medarbetare och är därmed en av norra Europas största kulturinstitutioner.

Kulturhuset Stadsteatern Vällingby söker producent

Har du genuint intresse för ytterstad, unga människor och kultur? Kulturhuset Stadsteatern Vällingby söker en producent som kan delta i arbetet att ta vår verksamhet vidare.

Kort om oss

Kulturhuset Stadsteatern Vällingby finns i Trappan vid Vällingby torg. Idag är vi tio personer som arbetar i olika funktioner, och tillsammans med tillfälligt anställda är vi periodvis runt 20 personer. Vi producerar ca 4 proffesionella scenkonstproduktioner per år. Utöver det producerar vi även, litteratursamtal, musikföreställningar, events, och olika former av medskapande aktiviteter varje vecka. Vi arbetar med stark lokalförankring, täta samarbeten med organisationer och med en strävan att inkludera och engagera. Vi har ett särskilt fokus på unga vuxna (15-25 år) och en ambition att vara en angelägenhet för alla västerortsbor. Under 2020 kommer verksmheten även att omfattas av en nyöppnad filial i Husby.

Arbetsuppgifter

Som producent ansvarar du för planering, ledning, samordning och dokumentation av, samt delegerad budget för tilldelade produktioner och projekt. Du är vår huvudsaklig kontaktperson internt och ansvarar för informationsflöde in till projekten och ut till övriga medarbetare i teamet Du är organisationens företrädare externt i projekten. Producenten ansvarar också för samordning och kontakt med Kulturhuset Stadsteatern vid Sergels torg gällande produktionsfrågor som berör de gemensamma ateljéerna. Som producent rapporterar du till chef/verkställande producent.

Kompetens och egenskaper

•    Du ska ha en dokumenterad utbildning inom projektledning eller skaffat dig motsvarande kompetens på annat sätt
•    Du ska ha goda kunskaper inom ekonomi.
•    Du ska ha erfarenhet av att arbeta som producent inom scenkonstområdet eller annan för tjänsten relevant yrkeserfarenhet.
•    Det är en fördel om du har kompetens inom avtalsrätt och upphovsrätt för scenkonstområdet samt goda kunskaper om vårt kollektivavtal.
•    Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av arbete med unga och med kultur i ytterstaden.

Det är viktigt att du är ödmjuk och lyhörd samt har en god samarbetsförmåga. Du är självgående med gott ordningssinne och kan göra egna prioriteringar i ditt arbete även under högt tempo. Du har god förmåga att hålla flera parallella uppdrag igång samtidigt. Vi söker dig som trivs i en projektledande roll och har ett stort intresse och förståelse för att arbeta med lokalt förankringsarbete och mångfaldsfrågor främst ur ett etniskt och kulturellt perspektiv. Du har lätt för att skapa goda relationer såväl internt som med externa samarbetsparter.

Kulturhuset Stadsteatern vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt språklig, etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och väger därför in det i rekryteringsprocessen.

Information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med omfattning 100%, med inledande provanställning på 6 månader. Intervjuer görs löpande. Arbetet är oregelbundet och delvis förlagt till kvällstid och helger. Information om tjänsten lämnas av verkställande producent Jiasi Maciel, jiasi.maciel@stockholm.se

Fackliga företrädare:

Teaterförbundet, Urban Riismark,
urban.riismark@stadsteatern.stockholm.se, +46 739 730 347

Akademikerförbunden, Petter Zerpe,
petter.zerpe@stadsteatern.se, + 46 723 160 508

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 11 november 2019 bestående av CV och ett personligt brev. Skicka ansökan till ansokan@stadsteatern.stockholm.se

När du skickar din ansökan skriv som ärende/rubrik "Producent Vällingby". Till ansökan önskar vi även att du bifogar max en A4-sida där du beskriver ett projekt eller ett samarbete som du tycker skulle vara intressant för vår verksamhet att genomföra. Ansökningarna kommer att hanteras löpande, och sena ansökningar kommer ej beaktas.

Tidsplan för rekryteringen:

• Sista ansökan 11 november 2019.
• Intervjuerna kommer göras löpande.
• Vår ambition är att vara klara med rekryteringen i mitten av december och besked om tjänsten kommer att ges senast den 16e januari 2020.

Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag.