×
En del av Stockholms stad

Kostym- och scentekniker

Kulturhuset Stadsteatern är en del av Stockholm Stad och är en verksamhet för alla stockholmare, unikt både ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Verksamheten rymmer en mångfald av kulturuttryck, såväl professionellt som eget skapande där kultur utövas, tas in och prövas. Kulturhuset Stadsteatern omfattar ca 450 medarbetare och är därmed en av norra Europas största kulturinstitutioner. Till och med sommaren 2020 renoveras fastigheterna vid Sergels Torg och verksamheten är spridd ut i staden.

Kulturhuset Stadsteatern Vällingby söker en Kostym- och scentekniker till höstens produktion Låt den rätte komma in

Kort om verksamheten och produktionen till vilken rekrytering sker

Kulturhuset Stadsteatern Vällingby håller till i Medborgarhuset Trappan vid Vällingby torg och är den del av Kulturhuset Stadsteatern. Vi har ett särskilt fokus på unga vuxna (15-25 år) och en ambition att vara en angelägenhet för alla i Västerort. I höst kommer vi att sätta upp Låt den rätte komma in av Jack Thorne efter en romanen och filmen av John Ajvide Lindqvist.

Arbetsuppgifter

Som kostym- och scentekniker kommer du att ha ansvar för kostym före, under och efter repetioner och föreställning. I det ingår tvätt och lagning av kostymer vid behov. Ansvara för kostymbyten och  eventuellt andra passningar under föreställning i samråd med ansvarig körtekniker. Du kommer även att ha scentekniska ansvarsområden samt hantering av ljus och ljud kan komma att förekomma. Arbetet sker både dag och kvällstid, samt helger. Du kommer att ingå i ett team bestående av både teknisk, administrativ och konstnärlig personal. Då vi är ett mindre team så kommer arbetsuppgifterna att variera.

Kompetens

  • Tidigare erfarenhet av arbete med teaterblod är meriterande.
  • Relevant utbildning eller motsvarande erfarenhet inom kostym- och scentekniska uppgifter är meriterande.
  • Det är viktigt att du är ödmjuk och lyhörd och har mycket god samarbetsförmåga samt god förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Information

Tjänsten är en visstidsanställning för perioden 2 september till 2 december 2019 med omfattning 100 %.

Information om tjänsten lämnas av

Verkställande producent Jiasi Maciel, jiasi.maciel.stockholm.se         

Facklig företrädare, Teaterförbundet avd 3, Urban Riismark, urban.riismark@stadsteatern.stockholm.se, +46 739 730 347

Fackliga företrädare, Akademikerförbunden, Petter Zerpe, petter.zerpe@stadsteatern.se, + 46 723 160 508

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev senast den 28 juli 2019 till ansokan@stadsteatern.stockholm.se. Ange "Kostymtekniker/scentekniker Vällingby" i ämnesraden. Vår ambition är att vara klara med rekryteringen senast den 9:e augusti, intervjuer och rekrytering kommer att göras löpande.