×
En del av Stockholms stad
Musik
Foto: Matilda Rahm

Arkiverat evenemang:

The Fountain

Jamsession • Open mic • Gästartister


Under Fontänen


The Fountain har inspirerats från liknande scener i storstäder som New York, London och Berlin där musiken händer i nuet utan vara förutbestämd. Med hjälp av jamsessions, open mic och olika gästartister skapas en ny livemusikklubb mitt i city.

Varje kväll bjuder husbandet Water Babies på en progressiv mix av jazz, RnB, hiphop, funk och soul där gästartister utmanas i en ny kontext. The Fountain är en plattform för urban livemusik som improviseras fram av både husband, gäster och publik.

Kom och jamma eller bara lyssna!

Dörrar: 18:30
Konsertstart: 19:15
18 år

Gästartist 29 januari: Dirty Jens

Toju Jemide, en av medlemmarna i gruppen Sjukstugan, släppte i fjol sin första solo-EP under namnet Dirty Jens. Sedan han flyttade ner från huvudstaden till Skåne har han hunnit etablera sig som en av regionens främsta partystartare med sin lekfullhet med det svenska språket och vässade skills i freestyle rap.Dirty Jens är även värd och arrangör av klubbkonceptet Spit Spot som nominerades av Nöjesguiden till årets klubb 2017 i Malmö, där instrumentalister och vokalister inom urban musik möts i jam-sessions.

Under konsertkvällen kommer publiken att få höra låtar från hans första EP och även få smakprov på vad som väntar runt hörnet.

Gästartist 12 februari: Finess


Foto: HOOKBOY

Jaouli Akofely, a k a Finess, är ett av Stockholms mest lovande raplöften. Han växte upp i Hässelby där intresset för hiphop, breakdance och basket närdes. Han blev tidigt inspirerad av sina äldre bröder, som hade 165 Management, där bland andra Ken Ring och Petter var signade. Redan som nioåring började Finess göra musik och skriva texter på engelska. Han har spelat in, turnerat och gästat i otaliga samarbeten med artister som Abidaz, Sebbe Staxx, OIAM, Pato Pooh, Mwuana, Petter, Alpis, Stor, Adam Tensta, Tjuvjakt, Heyab, New Kid, Michel Dida, Näääk & Nimo och Ken Ring.2014 släppte Finess sina första egna projekt i och med dubbelsingeln Avtryck och EP:n Produkt av min miljö. Det stora genombrottet kom för drygt tre år sedan med den hyllade tv-serien Lyckliga gatan där han tolkade Py Bäckmans låt Stad i ljus och och berättade för första gången om sorgen efter sin storebror. Strax därefter släppte Finess EP:n Allt har sitt pris och all fokus och tid ägnades åt livegig

Idag är Finess aktuell med senaste singeln Tog oss upp som gästas av ingen mindre än Ivory.

Gästartist 11 mars: Bishat + Jamhost: Mofeta


Foto: Julius Hayes

Artisten, låtskrivaren och producenten Bishat leverar rå pop som är lika delar sårbar som den är modig. Med hennes egna blend av dark pop och modern R'n'B har hon hyllats av musikbloggar i hela världen. Bishat är en sann do it yourself-artist och släpper all musik på egna labeln MINAMIN.

Hennes musik spelas världen över och hon har utsetts till Best New Artist av Pigeons & Planes och skrev redan som trettonåring sin första låt med José González. Mixtapet Q417 släpptes i april 2018 och hon har hyllats av både media och lyssnare för sina personliga texter, träffsäkra melodier och egna sound. Med ny musik på väg spås 2020 bli året för Bishats stora genombrott.


Foto: Richie Keegan för Vasakronan

Kvällens jamhost är Victor Marko som sedan 15 år tillbaka släpper musik som Mofeta. Många känner honom från grupperna Mofeta & Jerre och även från en av Sveriges mest älskade hiphopklubbar Spiderdogs. Mofeta är känd som en lyricist, freestyle MC och underhållare med stark utstrålning. Han är också grundaren av KWAAI – samma internationella hiphop crew där artister som Kanyi Mavi, Dirty Jens, Aurelia Dey och många fler ingår.Sedan Mofeta släppte sin EP Min stjärna 2017 jobbar han på ny musik och förhoppningsvis bjuder han på smakprov under kvällens spelning.

Information

Scen

Under Fontänen

Premiär

30 januari 2019

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Under Fontänen

2020-01-29
onsdag
19:15
82 Platser kvar
BOKA / KÖP
2020-02-12
onsdag
19:15
90 Platser kvar
BOKA / KÖP
2020-03-11
onsdag
19:15
87 Platser kvar
BOKA / KÖP
2020-04-08
onsdag
19:15
91 Platser kvar
BOKA / KÖP
2020-04-29
onsdag
19:15
91 Platser kvar
BOKA / KÖP
2020-05-06
onsdag
19:15
89 Platser kvar
BOKA / KÖP
2020-06-03
onsdag
19:15
91 Platser kvar
BOKA / KÖP