×
En del av Stockholms stad
Musik

Arkiverat evenemang:

Leif Andrée med Svea Skandal

Support: Vidro


Årsta Folkets Hus Teater


Svea Skandal bildades 1979 och blev snabbt kända för sina kompromisslösa shower med surrealistisk punk. Den 8 december spelar de på Årsta Folkets Hus Teater – och med sig på scen har de Leif Andrée.

I åttiotalets punkfanzine beskrevs deras spelningar som ett inferno av totalkaos, där man inte visste vad som var allvar och vad som var lek. Med sig på scen har de skådespelaren och punkartisten Leif Andrée som tidigare spelat i bandet Pizzoar.

Svea Skandal har under åren medverkat på flera samlingskassetter, typiska för åttiotalets punksväng. 1985 kom den egna fullängdaren Med all rätt, och i december planerar de att spela in en ny skiva. Den 8 december spelar de tillsammans igen och du ser dem på Årsta Folkets Hus Teater!

Support: Vidro

Vidro är Vendela Engström från Haninge, Staffan Fagerberg från Skänninge, Melody Almroth från Portland, USA och Lucas Lima, från Belo Horizonte, Brasilien. De började spela punk ihop hösten 2017 och har sen dess spelat drygt 30 konserter runt om i Norden, på allt från ungdomsgårdar till större ställen.

Under sommaren turnerade Vidro i Brasilien. Musiken finner inspiration i punkhistorien och andra uttryck för motstånd, frigörelse och rätten till ett värdigt liv vilket också speglas i de egensinniga texterna. Bandet har släppt en LP på tyska Kink records och kommer snart släppa en delad skiva med Cankro från Brasilien på det norska Byllepest records.


2019 när huset vid Sergels torg renoveras finns Kulturhuset Stadsteatern istället på över tio platser runt om i stan! Årsta Folkets Hus Teater är en av de platser där vi dyker upp under 2019.
Läs om våra nya spelplatser här.

Information

Scen

Årsta Folkets Hus Teater

Speltid

1:20 h, inklusive 1 paus

Premiär

8 december 2019

Pris

  • Ordinarie:220 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik

Just nu inga föreställningar inlagda